l1
l2


 

Húsz R5-ös autó a Veszprém Rally nevezési listáján

Július 7.
Ismét komoly kis mezőny gyűlt össze az országos bajnokság hétvégi állomására. A Veszprém ralin húsz R5-ös rajtolhat el, akik között régi-új neveket is felfedezhetünk: Benik Balázs, Bútor Róbert és Vizelli Karcsi is Skodával szállhat versenybe.

Igazán ütős nevezési listával büszkélkedhet az országos rali bajnokság hétvégi murvás állomása. A Veszprém ralin az előzetes hírek szerint több, mint hatvan páros rajtolhat majd el. Külön érdekessége az esetnek, hogy a mezőny egy harmadát R5-ös gépezetek teszik ki.

A rajtnál tehát nagyon sokan fognak toporogni, akik közül nem hiányozhat Herczig Norbert sem a Skoda Fabia R5-össel. Norbi egészen határozott célokkal vág neki a hétvégi menetnek, hiszen tavaly is győzelemmel zárta a veszprémi állomást, a tervei pedig az idei felvonásra sem változtak. Hétvégén azonban nem lesz egyszerű dolga, hiszen rajta kívül még tíz Fabiás, hat Fiestás, két Hyundai-os és egy Peugeot-os páros nehezítheti meg versenykilométereit és időeredményeit.  

A Skodások mezőnye szépen gyarapodott ezúttal - régi-új ismerősök is a cseh márka mellett döntöttek. Benik Balázs egy kis adrenalinra vágyva szintén ezt az autót választotta magának, csak úgy, ahogy Bútor Robi is. Ami újdonság lesz a hétvégére azt Vizelli Karcsi okozhatja - a Korda Racing versenyzője a már legendásnak számító Ladából átcsüccsenve élete első élmezőnybeli kategóriás futamán teheti próbára magát Nagy Péter navigálásával.

A Fiestások közül természetesen nem fog hiányozni  az a Hadik András, aki idén kétszer az ORB legjobbja tudott lenni. A borsodi pilóta ezúttal sem adná alább - cél a dobogó lesz mindazok ellenére, hogy aktív pályafutása során a veszprémi állomás nem feltétlen tartozik a sikerei közé. Hasonlóan a Fordos mezőnyt gyarapítja majd Turán Frici, aki egy év kihagyás után érkezik újból a veszprémi murvára.

A Fabia és a Fiesta mellé két Hyundai csapódott még a hétvégére - az egyik i20-assal Velenczei Ádám, a másikkal Lovász Pál szelheti a veszprémi kanyarokat. A francia márkát Fogasy Gergely fogja képviselni egy Peugeot 208 T16-ossal.

Veszprém rali ORB és ORC nevezési lista  | Rallye 2 nevezési listája

Lara