l1
l2


 

Neuville nyerte a lengyel tesztet

Június 29.
Thierry Neuville számára indult legjobban az idei lengyel rali, a belga pilóta autózta a legjobb időt a hivatalos teszten, mögötte az az Ott Tanak következik, aki hatalmas szurkolótábornak örvendezhet a pálya szélén. Harmadikként újból egy Hyundai következik - Hayden Paddon látványos autózással melegített be a hétvégére.

Csütörtökön délelőtt vegyes időjárási körülmények között megkezdődött a lengyelek rali világbajnoksága. A 74. Orlen Rally Poland shakedown hol esős, hol napos viszontagságai jó lehetőséget adtak a versenyzőpárosoknak arra, hogy felkészüljenek a murvára.  

A napot időben elkezdték a szervezők, ám pár kör megtétele után apró gondok adódtak - egy nézőt eltalált egy kődarab, és amíg a mentősök ellátták a sérültet, addig állt a bemelegítés, ez körülbelül fél órás várakozást jelentett a párosoknak a rajtvonalnál.

Az ellátást követően a menet tovább folytatódott, és a nagy adok-kapok közepette végül Thierry Neuville jött ki leggyorsabban a párbajból. Nagy ellenfele a félig-meddig hazai pálya előnyeit élvező Ott Tanak volt, aki észt létére a hasonló murva mellett hatalmas rajongótáborral büszkélkedhet a hétvégi megmérettetésen. A Hyundai és az M-Sport közötti különbség a két versenyző jóvoltából mindössze 2 tized volt.

A harmadik helyre az alzenauiaktól Hayden Paddon jelentkezett. A kiwi srác látványos autózással, 4 tized hátránnyal végzett Tanak mögött. A négyszeres világbajnok, Sebastien Ogier sem feltétlen panaszkodhat az első kilométerekre - amit tudott, bevállalt, és most egy negyedik shakedown időt hozott össze Wilson bácsinak.

A Toyota Gazoo Racing legjobbja Jari-Matti Latvala lett egy ötödik idővel, míg a Citroen kicsit lemaradt a nagymenőktől - a francia márkával Stephane Lefebvre lett a leggyorsabb egy tizenkettedik, aki mögött Andreas Mikkelsen és Craig Breen érkezik.

A 2017-es Rally Poland shakedown eredménye:

  1. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul – Hyundai i20 Coupe WRC 2:12.1
  2. Ott Tanak/Martin Jarveoja – Ford Fiesta WRC +0.2
  3. Hayden Paddon/Seb Marshall – Hyundai i20 Coupe WRC +0.6
  4. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia – Ford Fiesta WRC +1.0
  5. Jari-Matti Latvala/Miikka Antilla – Toyota Yaris WRC +1.2
  6. Dani Sordo/Marc Martí – Hyundai i20 Coupe WRC +1.7
  7. Esapekka Lappi/Janne Ferm – Toyota Yaris WRC +2.1
  8. Mads Ostberg/Ola Floene – Ford Fiesta WRC + 2.4
  9. Juho Hanninen/Kaj Lindstrom – Toyota Yaris WRC  +2.6
  10. Teemu Suninen/Mikko Markkula – Ford Fiesta WRC +3.1

Lara