l1
l2


 

Tömör lesz az idei Veszprém Rally

Június 20.
Egy rövid kitérő után júliusban ismét laza talajon mérkőzhetnek meg egymással az ORB és a Rallye2 versenyzői, az idei Veszprém Rally szombaton két Jutapusztával indul, majd vasárnap irány a Bakony, Kislőd, Hegyesd és Vigántpetend vár a mezőnyre. Megérkezett a versenykiírás tervezet..

Ötödik állomásához érkezik július második hétvégéjén az Országos Rali Bajnokság. Miskolc, Ózd/Salgó, Szombathely és Székesfehérvár után ez alkalommal Veszprémre összpontosítunk, ahol ismét murvás utakon küzdhetnek meg a párosok a bajnoki pontokért. A futam elméletileg július 7-9. között kerül lebonyolításra a versenykiírás tervezet alapján.

A program pénteken kezdődhet egy délelőtti adminisztratív és technikai gépátvétellel, mely napra azért még akad feladatuk a párosoknak egy fél 6-kor kezdődő kvalifikáció keretében. Az eredmények alapján a szokott módon az választhat először rajtpozíciót szombat reggelre, aki a leggyorsabban teljesítette a kijelölt szakaszt.

Szombaton délelőtt a pihenésé lehet a főszerep a nézők szemszögéből, hiszen csak ebéd után lehet készülni a pálya széli drukkolásokra. Márkó-Jutaspuszta a maga 22 kilométerével kétszer kerül teljesítésre a hétvége első napján, 16:10-es és este 6 órási rajtoltatással. Szombaton tehát egészen pontosan 44,6 versenykilométer került bele a tervezett menetrendbe.

Vasárnap azért már keményebb nap lesz, hiszen reggel 8 órától délután 3-ig talpon lesznek a srácok. 8-kor egy kislődi rajttal melegíthetnek be 13,3 kilométeren, melyet egy Hegyesd és egy Vígándpetend követ majd. Dél körül a szervízben szusszanhatnak egyet, majd a délelőtti három gyorsot újból megismétlik, hogy végül három óra környékén a célceremónián ünnepelhessenek.

Lara