l1
l2


 

Gaál Ádám örömautózásra készül a Székesfehérvár Ralin

Június 10.
A dobogó sem lenne rossz, de Gaál Ádám és Végh Attila legfontosabb feladata, hogy élvezzék a versenyt.

Komoly mezőny gyűlt össze az Országos Historic Ralibajnokság ötödik futamára, a Székesfehérvár Ralira. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapat négy nagyon erős ellenféllel küzdhet meg a D csoportban, de az E csoportban is érkeznek új ellenfelek, akikkel a bajnoki pontokért nem kell versenybe szállni, de mindig komoly mércét jelentenek.

A csapatvezető Gaál József szerint azonban versenyzőiknek egy feladtuk lesz vasárnap, ez pedig az örömautózás.

Gaál Ádám: – Hosszú idő telt el az Ózd Rali óta, úgyhogy már nagyon várom, hogy újra autóba ülhessünk. Egynapos verseny lesz, ami könnyebbnek tűnik, mint egy kétnapos, de mivel rövid a táv, kevesebb lehetőséged van a javításra, ezért minden mozdulatnak sokkal nagyobb jelentősége van.

Jó lesz a mezőny, akár a mi csoportunkban, a D-ben, akár az E csoportban induló ellenfeleket nézem. Az értékelésben csak a saját csoportunk számít, de mi mindenki idejét nézzük és a historicban, mindenkit ellenfélnek tekintünk.

Azt a feladatot kaptuk a csapatvezetőnktől, hogy élvezzük a versenyt, de ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy nyomhatjuk az Asconának. Nagyon szeretnék a mezőny elejében autózni és egy dobogós helyezéssel hazatérni.

Gaál József, csapatvezető: – A miskolci két mínusz futamunk után nehéz dolgunk van a bajnokságban, ráadásul a Baranya Kupát családi okok miatt ki is kell hagynunk, így a Székesfehérvár Rali lesz a nyáron az utolsó versenyünk. Éppen ezért is mondtam a gyerekeknek, hogy felszabadult, örömautózást várok tőlük.

Az autón most is finomítottunk, öt éve foglalkozunk az Asconával, mostanra remélem, hogy kilábaltunk minden gyerekbetegségből. Miután a Hankook E-betűs, versenyre gyártott gumijait nem használhatjuk, ezért Michelinre váltottunk.

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/ http://www.opelgaal.hu/

(x)