l1
l2


 

Hyundai duplával indult a Szardínia Rali

Június 8.
Dani Sordo nyerte az olasz VB futam bemelegítését, a Hyundai spanyol pilótája egy hajszállal előzte meg Thierry Neuville-t. A harmadik legjobb időt a Toyota futotta - Jari-Matti Latvala jóvoltából a finnek is szóhoz jutottak, míg a Citroen negyedikként melegített be Andreas Mikkelsennek köszönhetően.

Csütörtökön a délelőtti órákban megkezdődött a rali világbajnokság hetedik futama – a Rally Italia Sardegna bemelegítésére az Olmedo-Monte Baranta szakaszon került sor, melynek versenytávja 4,15 kilométerre lett kijelölve. A párosok átlagban három kört tettek meg ezen a részen – volt, aki többször és volt, aki kevesebbszer állt rajthoz a shakedown-on.

A legügyesebbnek a Hyundai bizonyult így elsőre. Dani Sordo szinte megrázta magát a harmadik felvonásra, hiszen az első körhöz képest közel 8 másodperccel autózott gyorsabbat. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy maga mögé utasítsa csapattársát - Thierry Neuville két tizeddel maradt el a spanyoltól.  A belga fiú egyébként szintén harmadszorra volt a legjobb, ugyanis elsőre egy mondhatni csúnya 2:48-as időt hozott össze a harmadik 2:32-höz képest.

Harmadiknak egy Toyota jelentkezett - Jari-Matti Latvala kicsit nehézkesen kezdett ugyan, hiszen a top10-ből is kicsúszott még a nap elején, de végül egészen jól összekapta magát. A harmadjára futott ideje után úgy döntött,  bepróbálkozik egy negyedik elrajtolással is, aminek meg is lett a gyümölcse, harmadikként fejezte be a shake-t.

Mögötte mindössze két tizeddel érkezik a norvég srác, aki most tűzkeresztségen esik át - Andreas Mikkelsen körről körre javított az idején, és ő volt az egyetlen, aki hétszer rajtolt el, mely lelkesedésnek az eredménye egy negyedik idő lett. Nem rossz, ha belegondolunk, hogy először ül új generációs WRC-ben.

Nem feltétlen kedvenc helye lesz Martin Prokop-nak a szardíniai shakedown - a cseh versenyző az első két kört ugyan teljesítette, de harmadszorra már túl bátor volt, és ennek következményeképpen a pálya szélén kötött ki – Fiona felakadt a pálya szélén, de várhatóan este folytatja a harcot.

A 2017-es Rally Italia Sardegna shakedown eredménye:

  1. Dani Sordo/Marc Martí - Hyundai i20 Coupe WRC 2:31.8
  2. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC +0.2
  3. Jari-Matti Latvala/Miika Antilla - Toyota Yaris WRC +1.1
  4. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger - Citroen C3 WRC +1.3
  5. Esapekka Lappi/Janne Ferm - Toyota Yaris WRC +1.3
  6. Hayden Paddon/Seb Marshall - Hyundai i20 Coupe WRC +1.4
  7. Kris Meeke/Paul Nagle - Citroen C3 WRC +1.8
  8. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia - Ford Fiesta WRC +1.9
  9. Juho Hanninen/Kaj Lindstrom - Toyota Yaris WRC +2.4
  10. Mads Ostberg/Ola Floene - Ford Fiesta WRC +3.3
  11. Craig Breen/Scott Martin - Citroen C3 WRC +3.5
  12. Elfyn Evans/Daniel Barritt - Ford Fiesta WRC +6.6
  13. Ott Tanak/Martin Jarveoja - Ford Fiesta WRC +8.4

Lara