l1
l2


 

Kajetanowicz nyerte az Acropolis Rallyt

Június 5.
Óriási izgalmak közepette a címvédő Kajetan Kajetanowicz győzelmével zárult az Európa Bajnokság görög állomása. Vasárnap Nasser Al-Attiyah  és Bruno Magalhaes is vezette a versenyt, de csak a portugál pilóta állhatott fel a dobogóra, amelyen két lengyel pilóta ünnepelhetett, ifjabb Érdi Tibor pontszerző helyen zárt.

Szombathoz hasonlóan vasárnap is hat szakaszt várt azokra a párosokra, akik sikeresen túlélték a hétvége első napjára időzített kilométereket. A legelső, Eleftherohori közel 18 kilométeres részén Nasser Al-Attiyah autója megállt – a katari nagy nehézségek árán ugyan be tudta indítani, de rengeteg időt bent hagyva, és többek között ifjabb Érdiéket is feltartva tudta csak teljesíteni a napi kezdést. Erőlködése nem tartott sokáig – a Skoda a nap feléig bírta körülbelül a gyűrődést, végül technikai gondok miatt Al-Attiyah és Baumel a feladás mellett döntöttek.

Az incidenst követően Bruno Magalhaes ragadta magához az első helyet, mely öröm nem tartott sokáig a portugálnál, hiszen két szakasz után már rögtön Kajetan Kajetanowicz taszította őt le a második helyre. Ez a felállás egészen a célig megmaradt - sőt, Kajto-nak annyira bejöttek ezek a görög utak, hogy közel három percet adott Magalhaes-nek a nap végére. "Borzasztó jó érzés, nagyon boldog vagyok! Hatalmas köszönettel tartozom a csapatnak, a családomnak, hiszen talán karrierem egyik legnehezebb futamán vagyok túl, melyet győzelemmel zártam! Minden elismerésem a versenytársaimnak is, akik velem együtt túlélték ezt a kőkemény két versenynapot" - mondta a Kajto.

A második helyre tehát Bruno Magalhaes érkezett, aki az Acropolis ralin begyűjtött pontokkal még vezeti az összetettbeli ponttáblát, ám Kajetan Kajetanowicz e győzelemmel felzárkózott mögé másodikként. A portugál lényegében elégedett a helyezésével, hiszen látva a kiesők sorát, egyáltalán már annak is örülni tud, hogy célba ért, mindezek mellett pedig további hasznos pontokat szerzett magának.

A harmadik pozíciót egy szintén lengyel színeket képviselő versenyző foglalta be – Grzegorz Grzyb számára sem voltak komoly előrelépési lehetőségek, hiszen Magalhaes-hez képest három perccel gyengébb időt hozott össze, így a vége felé közeledve már neki is csak a célba érkezés lebegett a szeme előtt a görög porban.

Ifjabb Érdi Tiborék számára sikeresen teljesítve lett a második versenynap - a napot ugyan Nasser Al-Attiyah technikai gondjai miatt kicsit nehézkesen kezdték, de végül minden jól sült el. Az ERC2-esek csoportjában nyerni szerettek volna, de a második pozíciót megszerezve sincs okuk a szomorkodásra.

A 2017-es Seajets Acropolis Rally végeredménye:
1. Kajetanowicz K. / Baran Jaroslaw, Ford Fiesta R5 2:49:40.6
2. Magalhaes B. / Magalhães Hugo, Skoda Fabia R5 +2:58.7
3. Grzyb Grzegorz / Wróbel Jakub, Skoda Fabia R5 +6:05.3
4. Tsouloftas A. / Giraudet Denis, Citroen DS3 R5 +8:48.3
5. Tsolakidis S. / Dimos Haris, Skoda Fabia R5 +16:49.2
6. Melegari Z. / Barone Maurizio, Mitsubishi Lancer Evo IX +21:05.6
7. Drymoussis V. / Drymoussis P., Subaru Impreza STI +25:43.5
8. Banaz Bugra/Erdener Burak, Ford Fiesta R2T +26:06.0
9. Özdemir Ü. / Memişyazici B. Ford Fiesta R2T +27:45.4
10. Érdi Tibor jr. / Papp György, Mitsubishi Lancer Evo X 3:19:51.8

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

0