l1
l2


 

Al-Attiyah vezet az Acropolis Rallyn

Június 3.
Drámai pillanatokkal ért véget az Acropolis rali első versenynapja – a nap nagy részében vezető Nyikolaj Grijazin autója porig égett, a nap végén így Nasser Al-Attiyah áll az élen. A második Bruno Magalhaes, mögötte Kajetan Kajetanowicz érkezik tisztes távolban. Érdiék számára az ötödik szakasz volt a mumus.

Hat gyorsasági szakasszal szombaton letudhatták a versenyzőpárosok az Európa Bajnokság görög állomásának első napját. A Seajets Acropolis Rally jelenlegi legjobbja a visszatérő Nasser Al-Attiyah, aki Mathieu Baumel segítségével küzd meg a meleg, poros murvával.

A katari versenyző a szerencsének is köszönheti nap végi első helyét, bár egész nap ott volt Grijazin nyomában, de a nap 12 kilométeres záró szakaszán az addig végig élen álló Grijazin Skoda Fabiaja kigyullad és porig égett, a vezetés így a lett versenyző kiesése után pottyant az ölébe.

Grijazin drámája szerencsés kimenetelű volt - a 19 éves versenyző és navigátora, Jaroslav Fedorov sérülések nélkül megúszták az incidens, az autójukról ez már kevésbé mondható el. A Skoda Fabia R5 lángokban állt, melynek okát egyelőre még keresik, de nagyon valószínűséggel az üzemanyagtartály felől csaphattak fel a lángok.

Az élen így tehát Nasser Al-Attiyah áll, aki mögött kicsivel több, mint 8 másodperccel Bruno Magalhaes érkezik. "Vezetjük a versenyt, ami természetesen jó, de nagyon sajnálom Nyikolajt." - összegzett Al-Attiyah a nap végén. ”Reggel óta sikerült folyamatosan javulnunk a beállításokkal és az itinerrel, de egy nap még előttünk áll."

Az EB összetettbeli ponttábláját jelenleg vezető portugál pályafutása során először versenyez Görögországban és a bemutatkozásra nem lehet panasz, hiszen 10 másodpercen belül van az első helytől. Azonban Bruno nemcsak a támadásra koncentrálhat holnap, hiszen mögötte maga a címvédő érkezik Kajetan Kajetanowicz személyében. A lengyel versenyző ugyan 21 másodperccel van elmaradva, de vasárnap is lesz nap, aztán még okozhatnak izgalmakat az élmezőnybeli küzdelmek a betervezett hat gyorsasági szakaszon.

Magyar versenyzőpárosunk sem éppen Fortuna szárnyai alatt teljesíti a görög kilométereket - ifjabb Érdi Tibor és Papp György Mitsubishijének az első kör végén ugyan még magabiztosam vezették kategóriájukat, azonban a verseny ötödik gyorsasági szakaszán megsérült a Mitsubishi futóműve és a verseny feladására kényszerültek. Öröm az ürömben, hogy vasárnap visszatérhetnek a versenybe és mivel a kategória eléggé foghíjas, így vasárnap a második helyről várhatják a folytatást.

A 2017-es Seajets Acropolis Rally állása az első nap végén:
1. Al-Attiyah N./Baumel Matthieu, Ford Fiesta R5 1:20:31.9
2. Magalhaes B./Magalhaes Hugo, Skoda Fabia R5 +8.4
3. Kajetanowicz K./Baran Jaroslaw, Ford Fiesta R5 +29.5
4. Tsolakidis S./Dimos Haris, Skoda Fabia R5 +1:02.2
5. Bostanci Murat/Vatansever Onur, Ford Fiesta R5 +2:16.7
6. Grzyb Grzegorz/Wróbel Jakub, Skoda Fabia R5 +2:44.8
7. Philippedes G./Mahaeras L., Skoda Fabia R5 +2:48.6
8. Tsouloftas A./Giraudet Denis, Citroen DS3 R5 +3:10.9
9. von Thurn und Taxis A./Degandt Bjorn, Skoda Fabia R5 +5:10.4
10. Halkias E./Kontos K., Mitsubishi Lancer Evo X +6:38.6...

Lara