l1
l2


 

Ősszel érkezik a WRC7

Május 25.
Idén sem maradunk új rali játék nélkül - újabb mérföldkövéhez érkezik a világbajnokság hivatalosan szoftvere. A WRC 7-re érkezésére szeptemberre várható, de néhány részletre már most fény derült.

Töretlennek mutatkozik a világbajnokság hivatalos játéka iránti érdeklődés, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az ősszel megjelenő hetedik kiadás. A rajongók különös izgalmakkal várhatják a megjelenést, hiszen az idei szezon eddig kiszámíthatatlan csatákat hozott, melyek mellett az új szabályok alapján elkészített autók is feltűnhetnek majd ősszel a monitorok képernyőjén.

Csapatok terén széles a választék – a Citroen Abu Dhabi Total World Rally Team, a Hyundai Motorsport, az M-Sport World Rally Team és az idei szezon újoncai, a Toyota Gazoo Racing World Rally Team szereplői sem hiányozhatnak.

Az egyesületek minden egyes versenyzője választható lesz, akiket tizenhárom különböző futamon küldhetünk harcba – vagyis magunkat, az ő nevük alatt. Lehetünk a négyszeres világbajnok, Sebastien Ogier, az idei kétszeres futamgyőztes, Thierry Neuville, a Citroen-es Kris Meeke, vagy éppen az új csapatnál tevékenykedő Jari-Matti Latvala.

A királykategóriás csodák mellett autóválasztások tekintetében feltűnik még a Ford Fiesta R2T, illetve egy bónusz autó is ott lesz a sorban, amiről bővebb infót még nem tettek közzé a fejlesztők.

A sorozat kereskedelmi jogainak birtokosa szerint a játék egyre több rajongót vonz, az elmúlt két évben több, mint egymillió példányt adtak el a fejlesztők – hivatalosan. A francia Kylotonn csoport tagjai ezúttal arra törekednek, hogy minél átélhetőbb és realisztikusabb játékot dobjanak piacra ősszel. A gyorsasági szakaszok az előzetes számítások szerint sokkal kifinomultabbak lesznek, amelyek mellé élvezetesebb bukkanók és keményebb feltételek csatlakozhatnak. A hosszabb gyorsaságik akár 15 perces csatát is eredményezhetnek, próbára téve ezzel a játékosok koncentrációképességét.

A fejlesztőcsapat figyelembe vette és beépítette a játékba például Sébastien Chardonnet észrevételeit, aki a 2013-as WRC3-as kategória győztese, és szabadidejében szívesen ralizik képernyőn is.

Ha már kifejezetten játék guruk lettünk, és mindenkit legyőzünk környezetünkben, akkor érdemes számításba vennünk az eSports WRC Bajnokságot, amely harmadik éve működik sikeresen. A második szezon nyereménye például egy Hyundai i20 utcai autó.

A  Bigben Interactive jóvoltából ősszel PS4-esre, Xbox One-ra és PC-re lesz elérhető a szoftver. 

Lara