l1
l2


 

Sordo: "Soha rosszabbat!"

Május 24.
Dani Sordo jóvoltából a Hyundai Motorsport a portugál ralin kettős dobogót ünnepelhetett. A spanyol idén másodszor csípte meg a top3-at, melyet ezúttal szeretett is volna elérni, hiszen lényegében hazai pályán érezhette magát az elmúlt hétvégén.

Dani, harmadik lettél Portugáliában, mely pontok kifejezetten jól jönnek neked. Hogyan ítélnéd meg a hétvége folyamán nyújtott teljesítményedet?

Sordo: "Az első nap kifejezetten jó volt - nagy csaták dúltak a szakaszokon. Szombaton már jobban tisztázódtak a pozíciók, hiszen Sebastien és Thierry is komolyabb tempóra kapcsolt, amit én már nem nagyon tudtam lekövetni. Délutánra egészen közel férkőztem hozzájuk, azonban az autó hátuljával adódtak gondok – a kelletténél jobban mozgott, és biztonságosabbra kellett vennem a tempót egyes kanyarokban. Értékes másodperceket vesztettem el emiatt, így inkább arra koncentráltam, hogy Ott mögöttem maradjon. Szerettem volna harcolni a győzelemért, de ez a harmadik hely sem rossz.”

Egy kicsit az autóval is küzdöttél a hétvégén, nemcsak a versenytársakkal. Mik lehetnek a feladatok a következő esemény előtt?

Sordo: "Most még nem tudom pontosan. Az biztos, hogy az autó hátulját nagyító alá kell tennünk. Szombaton rengeteget csúszkáltunk, ezen javítanunk kell, ha eredményben is fejlődni szeretnénk. Mindezek ellenére szép hétvége volt, jókat küzdöttünk, soha rosszabbat!"

Marc, gratulálok a harmadik helyhez. Néhány változtatást láthattunk Portugáliában – voltak szakaszok, amelyeket visszafelé jelöltek ki a szervezők. Mit gondolsz az idei raliról?

Marc Martí (Dani Sordo navigátora): "A rali szerintem mindenki számára nagyon igényes volt. Sok új részünk volt – amelyek mellett fordított szakaszok is akadtak. A jobb1-ből én úgy láttam, hogy a futam 75%-ban másabb volt az eddig megszokotthoz képest. Ez egyébként azt is jelenti, hogy könnyebb hibát elkövetni, természetesen ha nem készítesz a tökéleteshez közeli itinert. Végül minden jól sikerült, legközelebb azért nem lenne rossz a győzelemért harcolni."

Izgalmas egy ilyen csatározásban benne lenni?

Martí: "Természetesen! Érzelmekkel teli hétvége volt így. Most ugyan összeszedtünk jó pár másodpercet hátrányként, de bízom benne, hogy Szardínián javíthatunk."

Neuville: "Nem hittem, hogy elkaphatom"
Ogier: "Sokkal boldogabb vagyok, mint gondolnátok!"

Lara