l1
l2


 

Al-Attayih visszatér a Rally EB-re

Május 29.
Június első hétvégéjén harmadik fordulójához érkezik az Európa Bajnokság, az Acropolis Rallyn a listavezető Bruno Magalhaes, illetve a címvédő Kajetan Kajetanowicz mellett Nasser Al-Attiyah is versenybe száll, csakúgy mint ifjabb Érdi Tibor és Papp György.

Június 2-án rajtolnak el az Európa Bajnokság résztvevői a harmadik futam keretében, Görögországban. Az Acropolis rali legendás pályáin a Rally EB nevezési listája szerint közel harminc páros méri majd össze tudását a hétvégén.

A sort Bruno Magalhaes nyitja egy Skoda Fabia R5-össel. A portugál versenyző jelen pillanatban vezeti az összetettbeli ponttáblát Alexej Lukjanuk előtt. Az orosz versenyző a nemrég történt balesete miatt lábadozik, így Görögországban biztosan nem lehet ott a rajtnál.

Kajetan Kajetanowicz is lelkesen jelentkezik a rajtolásra – a lengyel nem tagadja, címvédésre törekszik, és ezt egy görög győzelemmel szeretné bizonyítani. Ő jelen pillanatban a harmadik helyen áll, 28 ponttal elmaradva Magalhaes mögött.

Érdekességet és külön izgalmakat jelenthet Nasser Al-Attiyah feltűnése, aki Ford Fiesta R5-ösével és Mathieu Baumel-lel a jobbján utazik görögbe. Hasonlóan kék ovállal vág neki a poros kilométereknek még Murat Bostanci, aki ezúttal is a török Castrol Ford Team hátszelét élvezheti.

A Ford nagy vetélytársa nem kérdés, melyik márka lesz – a Skoda Fabia R5-össel nemcsak Magalhaes érkezik, hiszen a cseh márkával versenyzik majd Nikolaj Gryazin, Grzegorz Grzyb, Antonín Tlusták, Albert Von Thurn und Taxis, illetve több hazai színben nevező páros választott még magának R5-ös gépet.

Lara