l1
l2


 

Ogier: "Sokkal boldogabb vagyok, mint gondolnátok!"

Május 24.
Sebastien Ogier számára a hétvégi világbajnoki futamon aratott győzelem triplán értékes – a francia versenyző az idei második elsősége után egy rekordhoz is felzárkózott, mindezek mellett pedig pályafutása negyvenedik futamgyőzelmét ünnepelhette a portugál célban.

Sebastien, gratulálok a győzelemhez! Pályafutásod során negyvenedszer voltál a legjobb, emellett pedig felzárkóztál Markku Alen mellé a rekordok tábláján, hiszen ötödször nyerted meg a portugál megmérettetést. Sejtjük, de azért megkérdezem, hogyan érzed magad?

Ogier: "Ahogy mondod, nagyszerű szimbólumok kerültek a szemünk elé a hétvégén mutatott teljesítményünknek köszönhetően. Nagyon tudok örülni ennek a győzelemnek, hiszen végig kiélezett csaták uralták az élmezőnyt. Őszintén szólva, a pályabejárás után nem gondoltam volna, hogy ténylegesen esélyem lesz most az első helyre, így sokkal boldogabb vagyok, mint azt gondoljátok! J Nehezen indult a verseny, de szombaton és vasárnap kedvező helyről rajtoltam, így szinte kedvemre autózhattam. Feszült küzdelem volt, csapattársam, Ott, eszméletlen tempót diktált, jó volt vele versenyezni."

Pénteken nem volt egyszerű dolgotok, hiszen ti voltatok takarító szerepben, de végül minden a legjobban alakult, és sikeresen tudtatok figyelni arra, hogy kevés időt hagyjatok bent.

Ogier:"Abban biztos vagyok, hogy örülök a rajtoltatási szabály módosításának, két versenynap kell ahhoz, hogy valaki bizonyítani tudjon megfelelő körülmények között. Péntek az más téma, tudtuk, hogy nehéz lesz, aznap pedig arra kellett koncentrálnunk, hogy minél kisebb különbséget halmozzunk fel versenytársainkhoz képest. Este egyébként sok érdekesség történt - a tavalyihoz hasonlóan idén is a Ponte de Lima szakasz okozott meglepetést a mondhatni durva körülményeivel, ekkor azonban dobogón végeztünk, és így már megint másképpen láttam az élmezőny küzdelmeit."

Tudom, hogy Te és a csapat is szeret nyerni. Az első számú technikusod azonban portugál - különlegesebbé válik-e ettől a ténytől ez az elsőség?

Ogier: "Igen! Már korábban is sok portugállal dolgoztunk együtt - gondolok itt szerelőkre, mérnökökre, és most már az elsőszámú technikus is ebből a csodálatos országból származik. Jó érzés, hiszen még pluszban különlegessé teszi a győzelmet ez a tény. A múltban egyébként emlékszem egy hasonló sztorira - abból nagyon jól tudom, hogy a portugálok érzelmesebbek, és nehéz szavakat találni ilyenkor, hogy megfelelően kifejezzük hálánkat. Köszönöm az egész csapatnak a segítséget, a kitartást, és azt, hogy végig kitartottak velük az utolsó méterekig."

Julien, egy kihívással teli portugál ralit tudtatok le.Nagyszerű esemény volt részetekről, maximális pontszámmal. Hogy érzed most magad?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Nagyon szeretnék most így első körben rámutatni arra, hogy a csapat hónapok óta keményen dolgozik azon, hogy végre sikeresek legyünk. A teszt után éreztem azt, hogy megvan a jó irány. Hatalmas nagy köszönettel tartozunk mindenkinek a csapatból, hiszen szabadnapok és pihenés nélkül dolgoztak azon, hogy a lehető legjobb autót adják át nekünk."

A navigátori helyről hogy láttad – kihívásokkal tűzdelt hétvégén vagytok túl? Milyen nehéz ez a futam?

Ingrassia: "Azt hiszem, a versenytársak nevében is mondhatom, hogy az utolsó Fafe ugrásig egy komoly falat volt a zárószakasz. Végig, több kilométeren keresztül ráz, és kanyar-kanyar hátán. Nagyon örülök, hogy jól sikerült, és hogy a gumiabroncsokkal sem voltak gondok. Boldogság van ma este."    

Lara