l1
l2


 

Neuville: "Nem hittem, hogy elkaphatom"

Május 24.
A dupla győzelem után Thierry Neuville Portugáliában egy ezüstéremmel folytatta menetelését, a belga pilóta ezzel az összetett ponttáblán is elfoglalta a második helyet, érthetően volt elégedett a célban.

Thierry, a portugál utakon mutatott teljesítményednek köszönhetően az egyéni és a konstruktőri táblán is bebiztosítottad a második helyet – magadnak és a csapatnak egyaránt. Jó eredménynek érzed a hétvégén megszerzett pozíciót?

Neuville: Tekintettel a rajtpozíciómra és a körülményekre, hogy én is a takarító szerepét töltöttem be, egy kis időt azért bent hagytam az első versenynapon. Ezt követően megpróbáltam változtatni a vezetési stílusomon, és megtalálni azt a ritmust, ami a portugál pályákhoz illik. A javítások sikerültek, felkapaszkodtam a második helyre, így ennek fényében elégedett vagyok az eredménnyel.

A vasárnapot nem behozhatatlan hátránnyal kezdted. Gondoltad, hogy esélyed lenne behozni a különbséget Seb-bel (Sebastien Ogier) szemben?

Neuville: "Őszinte leszek - nem hittem, hogy elkaphatom. Ez egy olyan futam volt, ahol egy másodpercet is nehéz visszahozni, nemhogy tizenhatot. Természetesen mindezen gondolatok ellenére többször próbálkoztunk, hátha egy kicsit le tudunk csípni a különbségből, de végül nem igazán sikerült, hiszen tizenöt másodperc lett a vége.

Szombaton a nap közepén változtatást eszközöltél. Lényegében ez akkor ténylegesen csak a gumiválasztásokra terjedt ki?

Neuville: Néhány módosítás tényleg történt, de ezek nem voltak olyan nagy volumenűek, hogy jelentős fejlődést mutathassak. Mind a három Hyundai úgy érzem, keményen küzdött, de most a Ford erősebbnek bizonyult. De a végén tényleg nagyokat csatáztunk. Ha már csak az időeredményeket is nézed, láthatod, hogy csodálatos és egyben izgalmas hétvégén vagyunk túl. Lényegében élveztem a portugál szakaszokat, és nagy elismerés a csapatnak, hogy két autójuk is dobogóra került. Most begyűjtöttem a tizennyolc pontot illetve még négyet megcsíptem a powerstage-n, így egészen kedvező a helyzetem. Várjuk a folytatást.

Nicolas, értékes pontokat értetek el, mely segít titeket a bajnokságban. Megadja ez az eredmény a következő futamra a motivációt?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): Persze, természetesen! Boldog vagyok, már csak azért is, mert először lehet itt a portugál rali futam utáni sajtótájékoztatóján! J Szerintem most jó módban vagyunk. Bízom benne, hogy Szardínián ismét a győzelemért szállhatunk harcba.

  Ogier: "Sokkal boldogabb vagyok, mint gondolnátok!"

Lara