l1
l2


 

A Citroen Mikkelsennel megy Szardíniára

Május 21.
Andreas Mikkelsen tervei valóra váltak - a norvég versenyző a soron következő világbajnoki futamon a királykategória résztvevője lesz. A Citroen Abu Dhabi Total csapata úgy döntött, megadja a lehetőséget, és egy C3-as WRC-vel bizonyíthat újdonsült versenyzőjük a Szardínia Rallyn.

Norvég hírforrások szerint a Citroen csapata nem véletlenül döntött egy új felállás mellett – a franciák úgy látják, az eredmények eddig nem úgy alakultak, ahogy azt a szezon elején eltervezték, így véleményük szerint nincs vesztenivalójuk, ha megadják a lehetőséget Andreas Mikkelsen-nek. "Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a királykategóriába. Sohasem titkoltam, hogy a WRC a mindenem, és azon dolgoztam egészen eddig, hogy visszakerüljek." - mondta Mikkelsen, akinek segítségére továbbra is az az Anders Jaeger lesz, aki a Volkswagen-ben is társa volt.

Június 8-11. között a Szardínia ralin tehát egy Citroen C3-as WRC-ben az újdonsült páros, Andreas Mikkelsen és Anders Jaeger foglalhat helyet. "Jó érzés egy olyan csapat támogatásával indulni, akinek nagyszerű múltja van. Borzasztóan hálás vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, bízom benne, hogy jó eredménnyel sikerül majd meghálálnom a bizalmat."

A Citroen ugyan Mexikóban Kris Meeke jóvoltából egy győzelmet már bezsebelt, de a többi futamon mutatott teljesítmény nem feltétlen azokat az elvárásokat tükrözi, amiket a csapat az év elején eltervezett. "Az első hat fordulóban ott voltunk, de nem hoztuk azt az eredményt, amit szerettünk volna. Andreas egy kiváló versenyző, és mindazok ellenére megadjuk neki az esélyt, hogy a C3-as fejlesztései során nem működött közre. Úgy gondolom, van olyan jó versenyző, hogy ez nem mutat majd komoly hátrányt számára. Június elején egyébként Stephane (Lefebvre) helyét veszi át, egyelőre egy futam erejéig." - mondta Yves Matton, a Citroen csapatfőnöke.

Lara