l1
l2


 

Lehullt a lepel az R5-ös Opelről + videó

Május 18.
A Portugál Rali szervizparkjában került bemutatásra az Opel és a Holzer Motorsport közös munkájának gyümölcse, az Opel Corsa R5, mellyel elsősorban a Rally EB-re készülnek a németek.

Némi túlzással lassan már könnyebb lesz olyan autógyártót felsorolni, aki valamilyen szinten ne csatlakozna a rallysporthoz egy R5-ös autóval, reggel írtunk róla, hogy jövőre száll versenybe a maláj autógyártó, a Proton üdvöskéje, az Iriz R5, ma délután pedig az Opel Motorsporttal szoros együttműködésben tevékenykedő Holzer Motorsport rántotta le a leplet az épülő Opel Corsa R5-ről.

A Ronald és Günther Holzer nevével fémjelzett Holzer csoport és az Opel Motorsport közös munkássága nem új keletű, hiszen innen került ki a magyar rali pályákon is szereplő Opel Adam R2, mellyel az EB-n Emil Bergkvist szerzett junior bajnoki címet.

"Hiszünk abban, hogy az R5 egy nagyon versenyképes és népszerű kategória." - mondta Günther Holzer, a Holzer csoport feje. "Megfizethető technika, emiatt döntöttünk úgy, hogy belevágunk a HOLZER R5 Corsa megépítésébe. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy teljesen magán kezdeményezés, most pedig várakozással tekintünk a rallysport társadalom visszajelzéseire."

Fri