l1
l2


 

yf sfdd

 

Dobogós reményekkel várja a folytatást Ózdon a Korda Racing

Április 29.
Sikeres napon van túl a Korda Racing Hyundai i20 R5-ös versenyautójával Velenczei Ádám és Szedő Csaba, a páros parázs küzdelem után az abszolút negyedik helyen zárta a futam első napját.

A szokásoknak megfelelően az Országos Rallye Bajnokság idei második, ózdi állomása is a péntek délutáni prológgal vette kezdetét, melyen a szervezők egy jótékonysági akciót hirdettek egy kisgyermek megsegítésére, melyhez a Korda Racing versenyzői, Velenczei Ádám és Szedő Csaba is csatlakoztak, így Ádám alkalmi társával teljesítette a bemelegítő szakaszt.

Gaál Ádám: - Élmény dús nap volt, sokat meccseltünk, ahogy vártuk nagyon megerősödött a mezőny. Sok lobogós szakasz volt a pályákon, ami az Ascona 150 km/h-s végsebességének nem kedvez, de nyomtam neki, ami a csövön kifért.

Nagyon jó volt az összhang (Végh) Attilával, akivel most teljesítettük az első közös verseny kilométereinket. Szerinte egyszer hibázott, de ezt én nem vettem észre, úgyhogy még hibázni is jól tud.

Kicsit tartottunk a műszaki hibától, de a gumigyűrű, ami Miskolcon elszakadt, most jól bírta, bízom benne, hogy holnap is sima versenyünk lesz és hasonlóan jó eredményt érünk el.

Végh Attila: – Nagyon jól éreztem magam az autóban és a csapatban is. Ádám abszolút azt nyújtotta, amit vártam tőle: tempós, haladós, problémamentes versenyünk volt. Holnapra is hasonlóra számítok.

Gaál József, csapatvezető: – Számomra mindig az a fontos, hogy az autó hibátlanul működjön, most ez megtörtént, úgyhogy abszolút elégedett vagyok.

Minden gyorsasági szakasz után ellenőriztük a kardántengely felfüggesztő gumigyűrűjét, az első két gyorsaságin még egy kamerát is felszereltünk az alvázra, hogy pontosan lássuk, mi történik, miért ment tönkre már kétszeres is. Az első repedésre cserélni fogjuk, de a mai napot kibírta. Remélem, holnap is gond nélkül tudunk versenyezni.

A gyerekek nagyon ügyesek voltak. A hosszú egyenesekkel nem tudtak mit kezdeni, az Ascona végáttételét nem erre tervezték, de így is jól megoldották a feladatot.

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

(x)