l1
l2


yf sfdd

 

Rövidebb lesz a tavaszi Korzika Rally

December 18.
A jövő évi Korzika rali nemcsak dátumban mutat jelentősebb változást, hanem a szervezők az útvonalak és kilométerek tekintetében is ígérnek módosításokat. A nézők számára elérhetőbb és időben jobban tervezhető szakaszok kedveznek majd, bízva a futam egyre nagyobb sikerességében.

A Rali Világbajnokság francia állomása idén még szeptemberben fogadta a sorozatot, 2017-ben pedig áprilisban láthatja majd el ugyanezt a feladatot. A franciák egészen pontosan 2017. április 6-9. között bonyolítják le a Toure de Corse-t, mely a sorozat negyedik fordulóját jelenti Monte-Carlo, Svédország és Mexikó után. A szervezők az időpont változtatás mellett a kilométereket emelték ki – 2016-hoz képest 74,16 kilométerrel lesz rövidebb a táv, azaz összesen 316,76 versenytáv dönti majd el, ki legyen a 2017-es Tour de Corse győztese.

Lényegi változást nem feltétlen eszközöltek a szervezők az útvonallapon – nagyjából ugyanazok a gyorsaságik kerülnek terítékre, melyek szeptemberben is voltak. Lesznek rövidebb szakaszok, és bizonyos helyszíneken megpróbáltak apróbb módosításokat létrehozni – a látvány fokozása érdekében.

A pénteki pályák az előző felvonáshoz képest 37,04 kilométerrel, míg a szombatiak 37,12-vel lesznek rövidebbek. Egyedül a vasárnapi menetrend marad változatlan a maga 53,78-as távjával, mely Antisanti-Poggio di Nazza-n keresztül fut. A szervizpark továbbra is a Bastia reptéren kerül felállításra, az ünnepélyes megnyitó Ajaccio-ban, míg a célceremónia Porto Vecchio-ban lesz.

"Ugyan rövidítettünk az útvonalon, de a verseny nem veszített fényéből - gyönyörű környezetben kemény és egyben kihívást jelentő kilométerek dönthetnek majd a világbajnoki pontok sorsáról 2017-ben is." - mondta David Serieys, a verseny igazgatója. "Bízom benne, hogy az eredmény egy akció dús rali lesz, ahol a nézők is a legjobbat kaphatják."

Lara