l1
l2


 

Rossi Sordót is lenyomta Monzában

December 6.
Ötödik győzelmét zsebelte be a Monza Rally Show-n Valentino Rossi. A Yamaha Moto GP versenyzője ezúttal négykeréken, Ford Fiestájával olyan kiválóságokat hagyott maga mögött, mint Marco Bonanomi egy Citroen WRC-vel, vagy éppen a Hyundai gyári versnyzője, Dani Sordo.

Az immáron hagyományos év végi szórakozásként megrendezésre kerülő Monza Rally Show-ról ezúttal sem hiányoztak a nagy nevek, a nevezési listán összesen 22 WRC szerepelt így komoly ütközetre és jó szórakozásra lehetett idén is számítani. A Valentino Rossi már ötödik elsőségének örülhetett az elmúlt hétvégén e rendezvény keretében – M-Sportos Ford Fiestájával 18,4 másodperccel hagyta maga mögött a Hyundai WRC-vel rajthoz álló Dani Sordot. Az Audi versenyzője, Marco Bonanomi az olaszoknál egy Citroen WRC-vel verekedte be magát a dobogó legalsó fokára.

A hétszeres MotoGP világbajnok a következőket nyilatkozta a győzelem tükrében: "Nagyon különleges ez az eredmény számomra, hiszen ilyen közönség előtt nagyon jó érzés a legjobbnak lenni. Bevallom őszintén, a motoros szezon végéhez közeledve gyakran fordult meg a fejemben ez a monzai esemény, hiszen alig vártam már, hogy újból négy keréken versenyezhessek. Természetesen azzal a céllal álltam rajthoz, hogy egy dobogós helyet csípjek el, de ez a győzelem maga az öröm!"

Rossi csapatában, a VR 46 Rally Team színeiben még egy másik motoros is részese lehetett a hétvégi banzájnak - a Suzuki MotoGP főnöke, Davide Brivio ötödikként végzett a 2016-os Monza Rally Show-n.

A Monza Rally Show végeredménye:
1. Valentino ROSSI/Carlo CASSINA, Ford Fiesta WRC 1:31'22.7
2. Dani SORDO/Marc MARTI, Hyundai i20 WRC +18.4
3. Marco BONANOMI/Luigi PIROLLO, Citroen DS3 WRC +18.9
4. Alessandro BOSCA/Roberto ARESCA, Ford Fiesta WRC +1.14.5
5. Roberto BRIVIO/Davide BRIVIO, Ford Fiesta WRC +1.51.6
6. Piero LONGHI/Gianmaria SANTINI, Ford Fiesta WRC +2.06.5
7. Matteo BERETTA/Fabrizio CARRARA, Ford Fiesta WRC +2.20.9
8. Alessandro PERICO/Mauro TURATI, Ford Fiesta WRC +2.26.1
9. Alessio SALUCCI/Mitia DOTTA, Ford Fiesta WRC +2.49.6
10. Paolo ANDREUCCI/Anna ANDREUSSI, Peugeot 208 T16 R5 2.55.4...

Lara