l1
l2


 

Korda Erik búcsút int a terepralinak

November 27.
Elköszönnek a tereprali szakágtól a Korda Racing versenyzői, Korda Erik a szakág körül kialakult helyzet miatt úgy döntött, jövőre nem vesz részt a magyar bajnokság futamain.

Korda Erik jó ideje állandó résztvevője a magyar bajnoki és a nemzetközi tereprali versenyeknek, az idei szezon végén azonban úgy döntött, jövőre nem kíván részt venni a szakág életében. Az elmúlt évtizedben számos sikert ért aratott, több magyar bajnoki cím mellett, nemzetközi porondon is megmutatta gyorsaságát, legkedvesebb emlékei között őrzi a lengyel világkupa futamon elért harmadik helyet, egyelőre azonban nincs tovább, a Korda Racing tulajdonosa úgy döntött nem vesz részt a szákág versenyein.

"Nagyon sok szép emléket őrzök az elmúlt évekből, emiatt nagyon nehéz dolgom volt, de döntöttem, jövőre visszavonulok a terepralitól." - jelentette be Korda Erik döntését. "Sajnos az elmúlt években nem alakulat jól a dolgok a szakág körül, az idei év végére gyakorlatilag elfogytak a magyar a versenyzők a bajnoki futamokról. Ha ez nem elég intő jel, akkor nem tudom, mi lehet az. Volt egy határozott elképzelésünk arról, miként lehetne növekvő pályára állítani a szakágat, ezt azonban végül elutasították, személyeskedő indokokra hivatkozva, így inkább úgy döntöttem visszavonulok. Nagyon nehéz volt meghozni a döntést, mert nagyon szeretem a terepralit, van egy profi csapatunk, komoly versenyautónk, de ha nincs ránk szükség, akkor inkább más területen próbálunk meg sikereket elérni. A HRX Ford teljes felújításon esett át és rajtra kész, szerettem volna vele menni a Mikulás Rallyn, de a döntés meghozatala után arra jutottunk eladjuk a versenyautót.

Búcsúzásképp Régi Peti még kipróbálja a Nissant a Mikulás Rallyn, de a Korda Racing már itt is inkább a Rallyra összpontosít, a Nissan mellett három raliautóval, köztük egy újdonsággal megyünk Veszprémbe. Minden érintettnek, aki hozzájárult ahhoz, hogy terepralizhattam, szeretném megköszönni a segítségét, a szurkolóknak a biztatást, egyszer talán újra találkozunk."

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, G-Híd Szolgáltató Zrt, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Penta Általános Építőipari Kft, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stahlrad Gépgyártó Kft, Stefani Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépészet, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Total Quality Control Kft., Transvinning Kft, Equicom Kft, Prevenció Patika, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metall Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Sandlander Kft, Procomtec Kft, Prémium Szerszámker Kft., Milwaukee, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, MD MedGuru Kft, Szilágyi Kft, STEIN Villamos Kft

Lara