l1
l2


 

A Rally VB közvetítések is megújulnak 2017-re

Október 26.
Több szempontból év is izgalmas változásokat ígér a rali világbajnokság 2017-es szezonja - a drasztikus változtatásokon átesett autók mellett most úgy tűnik, hogy a közvetítésekben is bőven túltesz majd a sorozat az eddigi tapasztalatokon.

Új és még érdekesebb korszak következhet a Rali Világbajnokság közvetítésének életében a következő szezontól. A VB promótere a héten Monacóban egy négynapos média esemény keretében tárgyalja meg a felső vezetéssel a világbajnokság online jövőjét.

A Sportel Monacóban egy olyan konvenció, mely a marketing és média nagyjait fogja össze. A találkozón a ralisok képviseletében nem győzik hangsúlyozni a szervezők a sorozat egyre nagyobb népszerűségét, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a minél több visszatérő szereplő. Idén, ahogy azt már korábban megírtuk, a Toyota jelentette be visszatérését a királykategóriába, mely a világ egyik legnagyobb autóipari cégének számít, de egy csonka szezon után a Citroen Racing is komoly erőkkel érkezik a rajthoz.
A 2017-es közvetítések fő pontjai:

  • A műsorszolgáltatók számára több program válik elérhetővé, köztük rendszeres élő közvetítések
  • Kiterjesztett lefedettség, mely a vasárnapi powerstage utáni pódiumot is tartalmazza
  • Növekvő elemzések és több háttérbeli betekintés - versenyzők, szakértők nyilatkozataival
  • További hírtartalmak, különösen a WRC2 és JWRC kategóriákra vonatkozóan

"Már most a vártnál nagyobb érdeklődés övezi az új generációs WRC-ket, és ez magával húzza ezt a média-ágat is." - magyarázta Oliver Ciesla, a WRC Promoter igazgatója. "A Sportel, ahol a világ vezető műsorszolgáltatói gyűlnek össze, egy kiváló lehetőség arra, hogy nyomatékosítsuk sorozatunk jelentőségét és növekvő népszerűségét."

Élő, szabadon fogható közvetítések Nagy-Britanniában
Közel egy évtized elteltével a britek most lehetőséget kapnak arra, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Wales ralin ingyen nézhessék a világbajnokság utolsó előtti fordulójának alakulását a saját otthonukból.

A BT Sport és a Channel 5 a lefedettséget kiterjeszti a vasárnapi powerstage-re, mely 12.08-kor rajtol el. Mindezek mellett a BT Sport napi összefoglalókkal is kedveskedik a nézőknek.

Japán, Oroszország és Csehország - új megállapodás
A japánoknál az Asahi TV mindegyik futam közvetítését bevállalta, melyet 2017-ben lebonyolítanak a sorozatban. Kedvcsinálóként egyébként az idei utolsó két versenyt is figyelemmel követhetik a japánok, bízva abban, hogy ezzel a jövő szezont teljes mértékben elő tudják készíteni az illetékesek. Emellé a csatorna mellé csatlakozik még a J Sports is, mely jóvoltából a wrc.com japán nyelven is elérhetővé válik.

Az oroszoknál az NTV Plus nemrég már hozzáadta repertoárjához a Rally VB-t, míg a cseheknél az O2 csatorna viszi el a rali rajongók otthonaiba a világbajnokság történéseit.

További megállapodások még várhatóak közvetítésekre vonatkozóan, melyet várhatóa 2017 elején erősítenek meg a WRC emberei. (Remélhetőleg Magyarországon sem maradunk közvetítés nélkül.)

Egyre növekvő nézőközönség
A független kutatási eredmények azt bizonyítják, hogy a szezon elejétől kezdve idén egyre csak nő az érdeklődés a rali világbajnokság követése iránt. A legnagyobb növekedés a J Sports 3 csatorna jóvoltából Japánban volt megfigyelhető – egészen pontosan 127 % !

Németországban a Sport 1-nek köszönhetően 89 %-os, míg Mexikóban 81%-os  növekedéssel számolnak.

"Láttuk az erős növekedést idén a szezonkezdet után." - mondta Ciesla. "Nagyon örülünk, hogy Japán és Németország mellett Nagy-Britannia is egyre nagyobb érdeklődést kezd mutatni sportágunk felé."

Lara