l1
l2


 

Újabb 3 évig marad a Michelin a Rally VB-n

Október 14.
Újabb megállapodás aláírására került sor a napokban a rali világbajnokság háza táján - a sorozat hivatalos gumiabroncs beszállítója, a Michelin további három évre írt alá. A francia gyár 2019 végéig biztosítja a gumikat a gyári csapatoknak, bízva abban, hogy eddigi sikereit még tovább tudja fokozni

A Rally VB promótere és a francia gumigyár már aláírta a hivatalos dokumentumot, mely alapján 2019-ig biztosítja a hivatalos beszállítói státuszt a Michelin számára. A gumis vállalat nemcsak e tény miatt izgatott egyébként, hanem sikereit halmozva bízik abban, hogy most hétvégén sikerül autói valamelyikének nyernie, ezzel pedig 300. rali világbajnoki elsőségét ünnepelhetné meg.

A Michelin első feltűnése egészen régre nyúlik vissza - 1973-ban az akkor még alakuló világbajnokság számára próbált segítséget nyújtani az abroncsaival. A mai napra pedig már kiválóan kinőtte magát - a gyári csapatok Michelin gumikkal versenyeznek, melyek modelltől függően tökéletesen alkalmazkodnak aszfalthoz, murvához, hóhoz, jéghez - mikor melyikre van éppen szükségük a versenyzőpárosoknak.

Az új megállapodás értelmében a Michelin továbbra sem csak a versenyautók alá szolgáltatja a "papucsokat”, hanem a szervezésekből és a szervízparkokból is bőven kiveszi majd a részét, bízva abban, hogy minél több leendő partnert képes megfogni technikájával.

Pascal Couasnon, a Michelin Motorsport igazgatója a következőket nyilatkozta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült kialakítanunk egyfajta bizalmat a szervezők, versenyzők, résztvevők felé. Most további három év következik, ahol szeretnénk bizonyítani, hogy kiváló abroncsaink vannak a sorozat számára."

Természetesen a Michelin ezúttal is izgatottan várja a következő szezont, de pluszban még hozzátesz egy kis érdekességet az a tény, hogy jövőre a megújult WRC-k számára egy újragondolt gumiabroncs palettával kell készülniük

"A 2017-ben rajthoz álló, látszólag és motorikusan is erősebb autók, másfajta kihívást fognak jelenteni mérnökeink számára. A munka nemsokára elkezdődik, ahol a sebesség és a sokoldalúság mellett még nagyobb figyelmet kell fordítanunk majd a biztonságosságra is. A feladattól nem félünk, és remélem, a Michelin ezúttal is bizonyítani fogja szakértelmét."

A Rally VB promótere, Oliver Ciesla szerint a Michelin kiérdemelte a feladatot, miszerint az új korszak nemcsak az autók életében jön el jövőre, hanem a gumiabroncsokra vonatkozóan is. „Örülök, hogy három évvel meghosszabbítottuk együttműködésünket a Michelin-nel. Ez az a vállalat, aki a rali világbajnokságot az elejétől követi, és szakértelmének köszönhetően egyre sikeresebb a sorozatban. A WRC és a Michelin neve szinte összeforrt.”

Lara