l1
l2


 

Újra az ORB mezőnyében

Október 7.
A tavalyi Mecsek Rallye küzdelmes versenye után Lajosházi Csaba megígérte, hogy az ötvenedik jubileumi versenyen biztosan ott lesz. Az ígéret szép szó és Csabi állja is a szavát, Takács Gabival az oldalán ott lesznek a 2016-os Országos Rallye Bajnokság utolsó előtti pécsi versenyen.

A srácok pont egy évvel ezelőtt cseppentek bele az első osztály vérkeringésébe és akkor nem csak a hosszabb versenytáv, hanem a komoly és nagy koncentrációt igénylő pályák is nehezítették a jó szereplést. Tavaly meg lett a kategória harmadik helye, és a srácok ezzel az eredménnyel idén is szívesen beérnék.

"Az idei évben csak az Eger Rallye-n versenyeztünk az Országos Rallye Bajnokságban, de a Mecsek Rallye programja annyira vonzó volt számunkra, hogy mindenképpen ott akartunk lenni. Mivel nekünk már sok beleszólásunk nincs a bajnokságba, ezért tiszteletben tartjuk a kategóriatársakat és nem szeretnénk, ha miattunk valaki ponthátrányba kerülne" - kezdte a beszélgetést Lajosházi Csaba, majd hozzátette: "Még két verseny van hátra a bajnoki szezonból és akár nekünk is tartogathat meglepetést a bajnokság, matematikailag két jó szerepléssel megcélozható akár a kategória harmadik helye is."

A pályák tavalyról ismerősek, és az időjárás is hasonló az elmúlt évhez, ráadásul Csabi szeret sötétben vezetni. Egyetlen apró probléma a szerdai pályabejárás navigátori hiánya okozta. Takács Gabi családi problémák miatt nem tudott ott lenni, de csütörtöktől Ő is csatlakozott a csapathoz.

"Kicsit döcögős volt a szerdai kezdet, hiszen Kocsomba Karcsi navigátorával, Bárdos Petivel kellett felírnom a pénteki pályákat. Csütörtökön viszont már ott volt Gabi és tudtuk folytatni a bejárást" - zárta a beszélgetést Csabi.

Az 50. Új-Ház Centrum Léta-Ker Mecsek Rallye programja péntek délután egy órakor az ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik, majd az éjszakába nyúló hét gyorsaságival folytatódik. Szombaton további hat szakaszt teljesít a mezőny.

A csapat együttműködő partnerei: Varrival Kft., Tekt Kft., Villámszer Kft., Kovács méréstechnika Kft., Kövi Ép-Vill Kft., Tion Kft., Fürdőpark Kft., Orfű Aquapark.

(x)