l1
l2


 

Hanninen és Lappi a legesélyesebb a Toyota gyári székeire

Szeptember 19.
Hamarosan összeáll a Toyota Rally VB-re készülő csapata, immár kezd kikristályosodni kik vezethetik sikerre a Yaris WRC 2017-et. A gyári székekre két a Skoda két korábbi Európa Bajnok versenyzője, Juho Hanninen és Esapekka Lappi a legesélyesebbek, a hivatalos bejelentésre szeptember 28-áig kell várni.

A lehetséges versenyző jelölteket egy finn hírforrás közölte, de azt azért hozzátették az északiak, hogy a hivatalos bejelentésre a jövő heti Párizsi Autószalonon kerül majd sor.

Makinen korábban ugyebár tagadta, hogy az egyik legtehetségesebb WRC2-es versenyző, Esapekka Lappi a csapat háza táján járt volna. Ahogy teltek a napok, úgy finomítottak az eseten – későbbi hírek szerint Lappi járt a Toyotánál, de csak háztűznézőben volt ott, és teljes mértékben kizárták annak a lehetőségét, hogy a finn fiú a Skodától elszegődne a Toyotához. Ezt egy korábbi nyilatkozatában Makinen is elismerte, hogy meghívták Lappit egy „gyárlátogatásra”. Jelen helyzet szerint pedig jövő héten Lappi már hivatalosan is a Toyota tagja lehet, aki a 2017-es Monte Carlo ralin már egy Yaris WRC-vel állhat rajtvonalhoz.

A másik versenyző az a Juho Hanninen lehet, aki korábban Fiesta WRC-vel illetve a Hyundai pilótájaként gyűjtötte a kilométereket.

Egyébként Lappin és Hanninenen kívül még esély lehet egy harmadik Toyotás versenyzőre is, akinek kilétét később szeretnék felfedni. A leendő versenyzők közé tartozhat Elfyn Evans, Teemu Suninen vagy éppen Pontus Tidemand, de további lehetőségként Mads Ostberg neve is felmerült a finn központú csapat listáján.

Lara