l1
l2


 

Lukjanuk Mitsubishivel nyerte a lett bemelegítést

Szeptember 16.
Alexej Lukjanuk melegített be leggyorsabban a hétvégi Rally Liepajara. Az orosz pilótától nem volt gyorsabb a kvalifikációs szakaszon, ahol Mitsubishijével Kajetan Kajetanowiczot előzte meg. A helyi kedvenc, Ralfs Sirmacis harmadik idővel kezdett be, míg Botka Dávid sikeresen beverekedte magát a top10-be.

Az oroszok bevállalós ralisa, Alexej Lukjanuk ezúttal is egy jó kezdéssel hangolódik az Európa Bajnokság e hétvégi, litván állomására. A korábban Forddal tevékenykedő pilóta ezúttal Lancer Evo-ra váltott, és még így is komoly ellenfele lett a címvédőnek, Kajetan Kajetanowicznak, akinek 7 tizedet adott a péntek esti kvalifikáción. "Igazán jó érzés ezzel az autóval versenyezni." - mondta Lukjanuk. "Az első kilométereknél nagyon hozzá kellett szoknom a fékúthoz, elég bevállalósan fordultam be egy-két kanyarba, de mivel már volt korábban dolgom Mitsubishivel, így nem lesz gond."

Kajetanowicz tehát egy második idővel kezdett, aki mögött az egyik helyi kedvenc és egyben görög győztes, Ralfs Sirmacis érkezett. A litván srác a szakaszon összeszedett apró hibák miatt egy másodperccel volt lassabb a lengyel címvédőtől.

 

Magyarjaink közül Botka Dávid volt a leggyorsabb a kvalifikáción – a Citroen DS3 R5-össel hajszálpontosan ugyanannyi időt autózott, mint a hetedik helyen szereplő norvég Larsen. Ifjabb Érdi Tibor tizenkilencedikként, Klausz Kristóf huszonhetedikként, míg Várkonyi Szabolcsék harminckettedikként teljesítették a Rally Liepaja kvalifikációját péntek este.

1. Lukjanuk Alexej/Kapustin Roman, Mitsubishi Lancer Evo X 2:13.590
2. Kajetanowicz K. / Baran Jaroslaw, Ford Fiesta R5 +0.751
3. Sirmacis Ralfs/Simins Arturs, Skoda Fabia R5 +1.850
4. Habaj Lukasz/Spentany Jacek, Ford Fiesta R5 +2.274
5. Plangi Siim / Sarapuu Marek, Mitsubishi Lancer Evo X +2.388
6. Jeets Raul / Toom Andrus, Skoda Fabia R5 +2.864
7. Larsen F. / Eriksen T., Ford Fiesta R5 +3.315
- Botka Dávid / Szeles Péter, Citroen DS3 R5 +3.315

Lara