l1
l2


 

Négy magyar páros a Lett EB futamon

Szeptember 9.
Lettországban 43 páros részvételével folytatódik az Európa Bajnokság idei sorozata. A szezon utolsó előtti megmérettetésén Kajetan Kajetanowicz és Alexej Lukjanuk mellett négy magyar duó is szerencsét próbál a Rally Liepaja-n.

Az Európa Bajnokság előző, cseh futamán tapasztalt versenyzői dömping után Lettországban jövőhét végén már egy fokkal kevesebben próbálnak küzdeni a bajnoki pontokért. A kényszerűségből a télből az őszbe költöztetett fitamonról természetesen a nagy nevek nem hiányozhatnak , mint ahogy több magyar páros is szerencsét próbál a balti államban.

A szeptember 16-án kezdődő raliról nem hiányozhat a bajnoki címvédő, Kajetan Kajetanowicz, aki ugyan jelen pillanatban tetemes előnnyel vezet az összetettbeli ponttáblán Alexej Lukjanuk előtt, de matematikailag még az orosz kamikaze pilóta is esélyes lehet az év végi legjobb pozícióra. Autók tekintetében azonban változik az eddig már megszokottnak mondható felállás - Kajto továbbra is a Fiestát fogja nyúzni, Lukjanuk azonban egy Mitsubishi Lancer Evo X-esre vált. A lengyelhez hasonlóan egyébként szintén Fiestával szeretné letudni a lett kilométereket még Frank Tore Larsen, Lukasz Habaj, Tomasz Kasperczyk, Jaroslav Koltun és Cédric Cherain is. 

A Ford mellől nem hiányozhat a nagy vetélytárs, a Skoda Fabia R5-ös. A cseh márkával Raul Jeets, Ralfs Sirmacis és Raimonds Kisiels fog autózni. Magyarjaink közül még Botka Dávid fogja színesíteni az R5-ösök kategóriáját egyedüli Citroen-esként. Így tehát összesen a jelenlegi nevezési lista alapján 10 R5-össel kalkulálhatunk.

Botka Dávid és Szeles Péter mellett még három magyar duó utazik északra – Várkonyi Szabolcs/Csányi Botond, Klausz Kristóf/Nyirfás Julianna és ifjabb Érdi Tibor/Papp György színesíti szeptember 16-18. között a Rally Liepaja mezőnyét.

A 2016-os Rally Liepaja nevezési listája

Lara