l1
l2


 

Andolfi viszi táncba először az R5-ös Hyundai-t

Szeptember 5.
Szeptember végén végre versenybe száll a Hyundai R5-ös géposztályba szánt autója, a volán mögött az a Fabio Andolfi foglal majd helyet, aki egy kétkerekes 208-as Peugeot-ból ül át az i20 R5-be a Korzika Ralin.

Szeptember 29-én veszi kezdetét az a világbajnoki forduló, ahol igazi különlegességnek lehetünk szemtanúi - a Peugeot 208-ast leváltó Fabio Andolfi elsőként száll versenybe a Hyundai i20 R5-ösével a nagyok között, adta hírül a WRC.com.

Az olasz versenyző második szezonját tölti a WRC 3-asok között, és Andolfi nem tagadja, hogy szeretne marandót alkotni a jövőben - így ennek fényében döntött a továbblépés mellett, hiszen Gigi Galli óta a világbajnokság élmezőnyének nem volt meghatározó olasz résztvevője. Ezen a tényen pedig határozottan szeretne változtatni. Most az R2-esek világából kilépve izgatottan várja a hónap végi debütálást a Hyundai R5-össel.

"Amikor meghallottam, hogy milyen lehetőséget kapnék a Hyundai-tól, egyszerűen szavakat nem találtam!” - kezdte a 23 éves versenyző. "Ez az álmaim netovábbja - bár bízom benne, hogy majd lesznek olyan eredményeim, amelyekre szintén ezt mondhatom majd. Most új fejezet kezdődik az életemben, amelyet nagyon sok mindenkinek köszönhetek - az ACI Sportnak, a Pirellinek, a Hyundainak, és azoknak, akik bíztak bennem."

Andolfi a futam előtti héten fogja aktívan tesztelni a Hyundait a Pirelli legújabb abroncsaival és reméli, hogy az első kilométereket követően a versenyen is értékes tapasztalatokra tehet szert.

Lara