l1
l2


 

Kassa Rally nevezések

Szeptember 5.
Több mint 100 párossal számolhatnak a Kassa rali szervezői a szeptember második hétvégéjén megrendezésre kerülő közös magyar-szlovák futamon. Herczig Norbi előfutóként egy Fabia Monte Carlot terelget majd, míg a mezőnyben 4 WRC és 14 R5-ös mérkőzhet meg egymással.

Szeptember 8-án veszi kezdetét az idei év második közös szlovák-magyar rendezésű futama. A versenyről nem fog hiányozni magyar bajnokunk, Herczig Norbi, aki a Fabia R5-öst most előfutóként egy Fabia Monte Carlo-ra váltotta. Ő most már kedvére autózhat, azonban a többiek még szorgosan gyűjtögethetnek majd pontokat jövő hétvégén.

 A szlovákoktól ott lesz egy Ford Fiesta WRC-vel Jaroslav Melichárek, akin kívül még Igor Drotár, Tomás Ondrej és Jan Lipták választott magának ilyen kategóriájú autót. Tehát a királykategóriát ezúttal egy Fiesta WRC, kettő Fabia WRC és egy Mini WRC fogja képviselni.

Az R5-ösök között már izgalmasabb csata várható, hiszen ilyen fejlesztést 13-an választottak. Skoda Fabia R5-össel rója majd a legendás kassai pályákat a Barum rali egyik csillaga, Pavel Valousek, Tomás Kukucka és Veroslav Cvrcek. Fiesta R5-össel Grzegorz Grzyb, Hadik András, Vlastimil Majercák, Kazár Miklós, Trencsényi József, Lencse Zoltán, Kovács Antal, Bodolai László és ifj. Kiss László csaphat össze. A Peugeot 208 T16-ost ketten választották – ifjabb Tóth mellett még Fogasy Gergely képviseli a francia márkát.

Szlovák részről több érdekességet is láthatunk a nevezési listán - például a világbajnokság junior kategóriájában szereplő Martin Koci elhozza Dél-Szlovákiába a kis méregzsákját, a Citroen DS3 R3T-t, illetve Béres Jozef is táncba visz egy Lada VFTS-t.

A 42. Rally Kosice nevezési listája

Lara