l1
l2


 

42. Kassa Rally retró stílusban

Augusztus 23.
Emlékeznek még a múlt évszázad 90-es éveire és a szeretett Kassa Rallyra? A 42. Kassa Rally feltárja a 20 és 40 évvel ezelőtt futott gyorsasági szakaszokat.

Már kevesebb mint egy hónap van a Szlovák Bajnokság 2016-os év utolsó futam startjáig. A 42. Kassa Rally kinyitja a „kapuit“ szept.8-11 között, és a üdvözli a versenyzőket és a nézőket a rég nem látott gyorsasági szakaszokon. A Štós gyorsasági szakasz 40 évvel ezelőtt volt a Kassa Rally programjába, az Úhorná vagy a Rozsnyói városi gyors még eddig nem került Kassa Rally programjába! A Kassa Auto Klub ötletét, hogy egy napra az egész verseny átköltözik Rozsnyóhoz, nagy érdekeltséggel fogadták, és pont ezért nem csak Kassa város támogatásával jött létre, hanem Rozsnyó támogatásával is. Vasárnap már az ismert gyorsasági szakaszok kerülnek sorra, Kassától dél-keletre, mégpedig a hagyományos Herµany gyors, Regeta gyors és sok év után ismét a szigorú Skároši gyorsasági.

Változás a Kassa Rally programjába az ünnepélyes megnyitó ceremónia és a díjátadás helye. Kassa város köszönettel az "Európai Sport Városa"-nak ezért szept. 10-11 a Fő utcán várja a nézőket gazdag programmal, és az ünnepélyes megnyitó ceremóniával a Hotel Double Tree by Hilton és a Dargov üzletközpont között. A verseny párosok már pénteken köszöntik a nézőket a verseny startja előtt 18.00 órától.

Lassan kezd megtelni a rajt lista is. A Kassa Rally ezéven is beletartozik a a FIA Közép Európai Zóna-ba, a Szlovák Rally Bajnokságba, Magyar Rally Bajnokságba és a Magyar Rally Challengeba is, a Szlovák Hisztorik Bajnokságba is, a Szlovák Rally Pohárba és a Rally Iskolába is. Ennek köszönhetően is nemcsak szlovák nevek találhatók a rajt listába, de magyar párosok nevei is. Érdemes megemlíteni a Trencsényi József – Verba Gábor párost, vagy Tábori Ákos – Nagy Attila párost. A szlovákokból már elküldték a jelentkezésuket Igor Drotár – Robert Müller páros, Tomás Kukucka – Peter Vajecka páros, és Peter Gavlák – Emil Horniacek páros is. A jelentkezési határidő 2016. Augusztus 26.

Zdenka Tamásová
42. Kassa Rally Sajtó Iroda