l1
l2


yS

 

Lukaszewski élre ugrott a Hungarian Bajan

Augusztus 12.
Marcin Lukaszewski kezdett be legjobban a Hungarian Baja pénteki bemelegítésén. A lengyel BMW-s után a Mini sztárja, Mikko Hirvonen következett, aki mindössze két másodperccel maradt el az első helytől. Legügyesebb magyarként Osváth Péter kezdett be, aki az ötödik pozíciót csípte el.

Izgalmas kilométerekkel vette kezdetét a tereprali világkupa magyar állomása. A Hungarian Baja a pénteki hajmáskéri résszel indult, ahol a résztvevők egy 11,4 kilométeres szelektívvel hangolódhattak a Veszprém környéki terepekre. A napot leggyorsabbként az a Marcin Lukaszewszki zárta, aki egy BMW-vel vágott neki a magyar terepnek. A lengyel után a finn ralis, Mikko Hirvonen következett, aki Minijével csupán 2 másodperccel volt lassabb a nap győztesétől. Harmadik helyen Boris Gadasin kötött ki, aki egy G Force Proto-t irányítva 12 másodperccel maradt el Hirvonentől. E pozíciót azonban akár meg is oszthatnánk, hiszen a negyedik helyre besorolt Erik Van Loon egy Mini All 4 Racinggel hajszálpontosan ugyanannyi időt autózott Hajmáskéren, mint Gadasin.

Ötödik helyen a leggyorsabb magyar páros, Osváth Péter és Farnadi Ágnes következik. A hazai pálya előnyét élvező duó igazán jó időt hozott össze pénteken, hiszen mindössze 4 másodperccel csúsztak le a dobogóról - vagyis a negyedik helyről, ha a két egyforma időt szétszetjük.

Szombaton kettő szelektív vár majd a versenyzőkre - a hétvége első napját Farkasgyepűn kezdik majd a srácok egy 148 kilométeres résszel, melyet délután megismételnek egy 14.15-ös rajttal. A háromnegyed 5-kor kezdődő szervízben pedig lazulhatnak majd egyet Szentkirályszabadján.

A 2016-os Hungarian Baja állása a pénteki nap után:
1. LUKASZEWSKI Marcin/DUHANIK-PERSSON Magdalena - BMW GPR Series 1 7:46
2. HIRVONEN Mikko/PERIN Michel - Mini All4 Racing  +0:00:02
3. GADASIN Boris/ZAGORODNUK Evgeniy - G-Force Proto NL +0:00:14
4. VAN LOON Erik/ROSEGAAR Wouter - Mini All4 Racing +0:00:14
5. OSVÁTH Péter/FARNADI Ágnes - BMW X6 RR +0:00:18
6. MENZIES Bryce/MORTENSEN Pete - Mini All4 Racing +0:00:19
7. ZAPLETAL Miroslav/MOMOT Bartosz - H3 Evo VII +0:00:25
8. LÓNYAI Pál/HORN Albert - Porsche Macan +0:00:27
9. AL-ATTIYAH Khalifa Saleh/PREVOT Stephane - Toyota Hilux Overdrive +0:00:28
10. CASUNEANU Costel/POENARU Carmen - Mitsubishi MPR 10 +0:00:37

Lara