l1
l2


yS

 

Ítéletidő Kínában - veszélyben a VB futam?

Augusztus 11.
A nagy esőzések miatt komoly veszélybe került a kínai vb futam. A vb promótere és a rendezők is biztosak abban, hogy a verseny megrendezésre kerül, viszont valószínűleg csak jelentősen lerövidített útvonallal.


Fotó: Tommy Fei

Végre visszatér a Rali Világbajnokság Kínába. Vagy mégsem? Pontosan egy hónappal a verseny előtt olyan komoly esőzések voltak, amikhez képest a tavalyi korzikai is csak gyors nyári zápor. És már Korzikán is voltak gyorsasági szakaszok, amiket nem lehetett megrendezni, itt pedig vannak utak, hidak, amiket teljesen elmosott az eső. A verseny rendezői gőzerővel dolgoznak a helyreállításon, azért, hogy egyáltalán meg tudják rendezni a versenyt.

Viszont az útvonal lerövidítését már nem fogják megúszni, az eredetileg tervezett 313 km mért szakasszal ellentétben 250 kilométerről lehet hallani, de ez ügyben nincsen még hivatalos állásfoglalás.

"A jelenlegi állás szerint a verseny megrendezésre kerül." - mondta a WRC promóter cégének főnöke Oliver Ciesla. "Sajnos olyan hevesek voltak az esőzések, hogy a szakaszok több része is járhatatlanná és használhatatlanná vált. Michele Mouton most is a helyszínen van és segíti a szervezők munkáját, akik az útvonal átalakítását készítik elő."

Mint ismert, idén nem ez az első VB futam melynek megrendezése az időjárás miatt veszélybe került, az év elején a Svéd Rally rajtja az utolsó pillanatig kétséges volt, végül azonban sikerrel lebonyolításra került.

VAdam