l1
l2


yS

 

Az ifjú Rovanpera is beszállt a Yaris WRC tesztelésébe

Augusztus 11.
Újabb fiatal tehetségnek adott lehetőséget a visszatérésre készülő Toyota csapata. Tommi Makinen egyesületénél az elmúlt heti finnországi teszteken az a Kalle Rovanpera tűnt fel, aki 16 éves kora ellenére csatlakozott Yaris WRC 2017 fejelesztéséhez

A Toyota Finnországban zajló tesztelései során most egy hét kőkemény munkával és tapasztalattal lett gazdagabb. Tommi Makinen mellé most az a Kalle Rovanpera csatlakozott, aki hazainak számít, hiszen a 16 éves fiú Jyvaskyla-ban tölti mindennapjait. A finn srác nemcsak külső szemlélőként lehetett részese a legújabb WRC fejlesztésének, hanem belülről is átélhette az igazi WRC-érzést.

„Úgy gondolom, minden a legnagyobb rendben zajlott. Kalle nagyon fiatal, de mindezek ellenére nagyon ügyesen uralta a Yaris WRC-t.” – nyilatkozta Makinen.

Bizonyos finn hírek szerint Esapekka Lappi is megfordult a csapatnál az elmúlt héten, ezt azonban Tommi Makinen tagadta. „Nem értem, hogy hoztak minket össze, hiszen Esapekka a Skoda versenyzője.”

Kalle Rovanpera nem véletlenül érdemelte ki az elmúlt héten a Yaris volánját - a lett bajnokságban öt futamot letudott már, amiből kettőt győztesként zárt és három második hellyel is gazdagabb lett.

Lara