l1
l2


yS

 

Neuville-t visszavenné a Citroen

Augusztus 11.
Thierry Neuville jelen pillanatban a Hyundai Motorsport csapatát erősíti, jövőre azonban akár egy régi kapcsolatot is feleleveníthet. A belga fiú előtt adott lehet a lehetőség, hogy 2017-ben újból a Citroen ruháját ölthesse magára - Kris Meeke csapattársaként.

Thierry Neuville a francia márkánál már megfordult, egészen pontosan a Citroen Junior csapatában tevékenykedett serényen 2012-ben, míg előtte mondhatni a testvérmárkánál, a Peugeot-nál aratott sikereket az Interkontinentális sorozatban. 2013-ban egy részmunkaidős ajánlatot fogadott el, mely szezonban az M-Sport színeiben tűnt fel a világbajnokságon.

Korábban a Citroen csapatfőnöke, Yves Matton nem feltétlen támogatta Neuville visszatérését a csapathoz, mostanában azonban már más véleménnyel kezd lenni a fiatal belgáról. Sőt, a csapat feje tovább gondolta a helyzetet – talán szívesen látná jövőre autóit Kris Meeke és Thierry Neuville irányítása alatt.

"Ez lehet az egyik megoldás.” – mondta Matton. "Nekem úgy tűnik, hogy Kris és Thierry azonos profilt képvisel, viszont azt sem szabad elfelejtenünk, hogy idén nem kettő hanem négy versenyzőt is menedzselünk. Jelen pillanatban ez csak egy lehetőség több közül, azonban a hónap vége felé közeledve egyre jobban tisztázódik majd a helyzet."

Ma egészen pontosan Matton listáján tíz versenyző szerepel – ezt pedig felére szeretné lecsökkenteni augusztus végére.

A franciák lehetőségeit tehát már ismerjük, Neuville azonban még szűkszavúan nyilatkozott a jövőjéről. A Hyundai közeli források szerint azonban 2017-ben a belga még mindig az alzenauiakat szeretné erősíteni a 2014-ben létrejött három éves szerződése alapján.

Lara