l1
l2


yS

 

Tovább menetel e Tempestini?

Július 25.
Lengyelország után sem pihenhetnek a Rally VB junior versenyzői, az őrült tempóróé ismert finn pályákra nagy reményekkel érkezik az idei szezonban 100 %-os teljesítményt nyújtó Simone Tempestini, aki tovább szeretné növelni első helyeinek számát Jyvaskyla-ban.

A Junior VB az idei szezonban hat futammal van betervezve, melyből a srácok most a harmadik állomásra utazhatnak. Portugália és Lengyelország után a finn ralival a harmadik murvás versenyt tudhatják le e kategória résztvevői. A kavicsos részeket majd Németország és Korzika következik, mint aszfaltos megmérettetések, és az évet Nagy-Britanniában zárják majd a srácok.

Különösen nagy gonddal készülnek a párosok a hétvégi finn ralira, ugyanis ez a futam extra gyorsaságáról és izgalmas ugratóiról híres. A fiatal versenyzők komoly odafigyeléssel és lelkesedéssel várják a pályabejárást, ugyanis az ilyen jellemzőkkel büszkélkedő futamon nagyon nagy jelentőséggel bír a jól összeállított itiner.

Természetesen ott lesz a rajtvonalnál a kategória eddigi legjobbja, Simone Tempestini. Az olasz sikeresen vezeti az összetettbeli ponttáblát, aki begyűjtötte az elmúlt két alkalommal a maximális 50 pontot. A lengyel győzelem után pedig kifejezetten nagy reményekkel várja a finn rajtot.

Nagy riválisa, Terry Folb a portugáloknál harmadik ,míg a lengyeleknél a második lett. A francia fiú a tendenciát folytatva most az első helyre pályázik. Az összetettbeli harmadik, Ole Christian Veiby tavaly dobogóra repítette Citroen-jét a finneknél – idén pedig a norvég is győzelemre törekszik.

A franciaországi Citroën Racing Trophy díjazottja, Vincent Dubert is rajthoz áll, ugyan ő nem feltétlen a dobogós helyekre fog törekedni, hanem inkább szeretné minél ügyesebben a célba terelgetni kisautóját.
A Lengyelországban bemutatott hatalmas bukása után Martin Koci ismét visszatér egy jó eredmény reményében. A cseh nagy lendületet kapott a bukfenc után és úgy gondolja, képes lehet elvenni a győzelmet az eddig kiválóan teljesítő Tempestini-től.

Nem utolsó sorban a juniorok listájára még egy finn tehetség, Juuso Nordgren került fel a maga 19 életévével. A finn rali szervezői által indított „Future star”, azaz a jövő csillaga elnevezéssel indított pályázaton Nordgren nyert, így ő élvezheti a teljes támogatást egy DS3 R3 Max-szal.  

Lara