l1
l2


S

 

Selyemút Rally: Mesterhármas a Peugeot-tól

Július 18.
Cyril Despres újból szakaszgyőzelmet szerzett a Selyemút rali kilencedik részén, ahol a hőség és az első igazi dűnék között autózhatott versenytársaival. Loeb egy második idővel folytatta Peugeot-os pályafutását, míg a harmadik helyet is a francia márka szerezte meg Stephane Peterhansel jóvoltából. Szalay Balázs fizikai fájdalmakkal küzd.

Már fizikailag is megterhelő hőmérséklettel küzdöttek meg ma a fiúk a Selyemút rali Ürümqi – Hami közötti szelektíven. A 45 fokos hőségben Cyril Despres bírta legjobban a küzdelmeket, míg Sebastien Loeb a második helyre való időt hozta össze. A kilencszeres rali világbajnok mindazok ellenére érte el e pozíciót, hogy 10 percet elvesztett egy homokba süllyedés miatt. Loeb és Elena sikeresen kikaparták a 2008-ast a homokból, majd folytatták tovább útjukat.

A harmadik helyet az a Stephane Peterhansel autózta, aki ötödik napon elkövetett bukása után szépen hátrasorolódott az összetettben. A tizenkétszeres Dakar bajnok azonban határozottan kitart a több, mint két hetes megmérettetésen, és már most a 28. helyre kapaszkodott fel.

A Mini vasárnapi szakaszgyőztese, Yazeed Al-Rajhi ezúttal is a márka legjobbja lett, de csak egy negyedik pozícióval. A szaúdi versenyző Peterhansel-től 3 perccel maradt el.

Az összetett élén tehát továbbra is Despres áll, aki több, mint 12 perccel veri Sebastien Loeb-öt. Harmadikként Yazeed Al-Rajhi érkezik, aki 15 perccel lassabb a kilencszeres rali bajnoktól. Negyedik helyen Vlagyimir Vasziljev toporog - az orosz 13 perccel szerepel márkatársa mögött.

Magyar versenyzőink közül eddig Liszi Lászlónak és Liszi Norbertnek volt tetemes hátránya, mától azonban ez alól Szalay Balázs és Bunkóczi László sem kivétel. Szalay vállfájdalmakra panaszkodott - a reggeli rajtot még teljesítették, hogy ne zárják ki őket a versenyből, azt követően viszont közúton jutottak el a célig. Hátrányuk nagyon sok óra lesz, de legalább versenyben maradnak.

A 2016-os Silk Way Rally állása a kilencedik versenynap után:
1. DESPRES Cyril/CASTERA David - Peugeot 2008 DKR                                                   19:02:44
2. LOEB Sébastien/ELENA Daniel - Peugeot 2008 DKR                                                   + 12:17
3. AL RAJHI Yazeed Mohamed/GOTTSCHALK Timo - Mini ALL4 Racing                   + 27:22
4. VASILYEV Vladimir/ZHILTSOV Konstantin - Mini ALL4 Racing                                                 + 40:25
5. HUNT Harry/SCHULZ Andras - Mini ALL4 Racing                                                          + 1:19:45
6. RAKHIMBAYEV Aidyn/NIKOLAEV Anton - Mini ALL4 Racing                                   + 1:22:58
7. HAN Wei/GARCIN Jean-Pierre - SMG ORC                                                                    + 1:39:54
8. ISSABAYEV Bauyrzhan/DEMAYANENKO Vladimir - Mini ALL4 Racing                                 + 2:01:48
9. PELICHET Jérôme/DECRE Eugenie - Toyota Hilux                                                        + 2:09:34
10. DMITRIEV Andrey/PAVLOV Dmitry - Toyota Hilux                                                   + 2:36:19

Lara