l1
l2


S

 

Szabadon bérelhető Peterhansel idei Dakar győztes autója

Június 17.
Komoly célokkal tekint a 2017-es Dakar Rally elé a PH Sport, a francia fél gyári PSA csapat három Peugeot 2008-as DKR tulajdonosa lett, mellyel jövőre a Dakaron szeretnének bizonyítani.

A PH Sport autói a Rally Világbajnokság mezőnyében már évek állandó és sikeres résztvevőknek számítanak, legyen szó a DS3 R3-as, R5-ös vagy WRC változatairól, vagy a Peugeot 208 T16-ról. Jövőre azonban már a terepraliban, elsősorban a Dakar Rallyn is szeretnének tényező válni, amihez immár minden feltétel adott.  A csapat ugyanis lecsapott a gyári Peugeot csapat idei versenyautóira, így jövőre három Peugeot 2008DKR-rel szállnak versenybe Dél-Amerikában, melyek között ott van az idei győztes, Stephane Peterhansel fegyvere is.

A bemutatkozással természetesen nem szeretnének januárig várni - a jelenleg tervek szerint a Tereprali Világkupa októberi állomásán, a Dakarra való felkészülés immár hagyományosan utolsó állomásán, a Marokkó Rallyn kerülhet sor.

Bernard Piallat, a PH-Sport menedzsere elmondta: "Kiváló lehetőségnek örvendünk most – a terepralis mezőny legjobb autóját kapjuk meg. Ez nemcsak nekünk, hanem a versenyzők számára is előny lehet, hogy hozzánk csatlakozzanak. Biztos vagyok benne, hogy a 2016-os fejlesztése jövőre velünk is képes lehet a győzelemre."

Privát győztese egyébként korábban már volt a Dakar ralinak – 2000-ben Jean-Louis Schlesser egy Renault buggy-val volt a leggyorsabb a Párizs-Dakar-Kairó útvonalon.

Azoknak is van jó hírünk akik inkább egy saját tulajdonú Peugeot 2008 DKR-rel szeretnének kocsikázni épp akkor és arra amerre kedvük tartja, Romain Dumais ugyanis áruba bocsájtotta az általa az idei versenyen használt 2015-ös változatot.

Fri