l1
l2


 

Lengyel Rally nevezések

Június 8.
67 páros jelezte rajthoz állási szándékát a 73. Rally Poland-ra. A világbajnokság hetedik futamáról A Volkswagen, a Hyundai és az M-Sport mellett a Citroen is újra harcba száll. WRC-ből 15, R5-ösből 24 lesz

A háromszoros világbajnok márka, a Volkswagen egyelőre három pilótával számol Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen személyében, azonban háromszoros világbajnokuk akár félbe is szakíthatja a megmérettetést, ha addig felesége, Andrea Kaiser nem hozza világra első gyermeküket és pont a futam idejére időzítené érkezését a kis Ogier.

A Hyundai elsőszámú csapatában ott lesz Thierry Neuville és Hayden Paddon, míg az M-Sport ezúttal is Mads Ostberg-gel és Eric Camilli-vel számol.

A listán egyébként nem kevesebb, mint 15 WRC szerepel. A már kiemelt tehetségek mellett ott lesz még Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), Stéphane Lefebvre és Craig Breen (mind a ketten egy-egy Citroen DS3 WRC-vel), Ott Tänak, Henning Solberg, Yazeed Al-Rajhi és Lorenzo Bertelli (Ford Fiesta RS WRC-kben) és nem utolsó sorban az ukrán Valerij Gorban (Mini John Cooper Works).

Tavaly és az előző évben Robert Kubica volt az egyik legnagyobb sztár a hazaiak szemében, idén azonban először áll a világbajnokság rajtjához a lengyelek EB bajnoka, Kajetan Kajetanowicz. Kajto egyébként háromszor már nyert Mikolajki-ban  (2010, 2011 és 2013), de ezekben az esztendőkben az északi esemény EB futamként volt számon tartva. Ugyan nem a királykategóriában bizonyíthat, de Fiesta R5-ösével olyan ellenfeleket kap, mint Elfyn Evans, Nicolas Fuchs, Pontus Tidemand, Hubert Ptaszek, Armin Kremer, Teemu Suninen, Marius Aasen és a juniorok bajnoka, Quentin Gilbert. Természetesen nem feledkezünk meg a 2012-es győztesről, Esapekka Lappi-ról sem, aki az idei évben kategóriagyőzelemre törekszik majd.

Érdekességként megemlítendő, hogy a futamon 32 ország képviselteti magát – 29-en Franciaországból, 12-en a britektől és Lengyelországból, 10-en Norvégiából, 9-en Finnországból míg 8-an Olaszországból érkeznek.

Rally Poland Rajd Polski nevezési lista (PDF)

Lara