l1
l2


 

Visszatérhetnek a háromautós gyári csapatok

Május 27.
Újabb javaslatok születtek a Rally Világbajnokság 2017-es szabályozására, melyek már nem az autókkal, hanem a versenyzőkkel és a gyári csapatokkal kapcsolatosak.

A jelentős módosításokat tartogató 2017-es év rejtély és egyben izgalom is a résztvevők és a nézők számára egyaránt.  A hét elején, azaz május 24-én a FIA WRC Bizottsága által megtartott ülésen több lehetőség is felmerült, melyet írásba foglaltak az illetékesek, és továbbították azt a FIA Motorsport Világtanács elé, akik a közeljövőben vitatják meg a javaslatokat.

A Bizottság által felállított pontok a következők:

  1. A csapatok három versenyzőnek a nevezését adhatják le az adott futamra, melyből a két legjobb helyezést elérő autó versenyzőpárosa kaphat világbajnoki pontokat.
  2. Nem lesz többé olyan követelmény, hogy a gyári csapatoknak legalább egy pilótát a sorozat minden versenyére nevezni kellene
  3. Csak olyan versenyző állhat rajthoz 2017-es specifikációjú WRC autóval, aki megkapta az engedélyt erre a FIA Bizottságától.  

Ezek mellett még a privát WRC-s versenyzőkre térhetnek ki az illetékesek, illetve felmerült még egy csökkentett pontozási lehetőség is abban az esetben, ha a futamot bizonyos események miatt rövidíteniük kell a szervezőknek. A fentiek alapján úgy tűnik, a Volkswagen csapat aggódó kérése nem talált hallgató fülekre, a németek által sokat kritizált rajtoltatási rendszert egyelőre nem érinti változás.

Lara