l1
l2


 

Neuville bukással készült a Portugál Ralira

Május 12.
Nem kezdődött jól Thierry Neuville portugál ralis felkészülése. A belga srác kedden balesetet szenvedett a Hyundai i20 WRC-vel – ő és navigátora sérülés nélkül megúszták az incidenst. A csapat azonban kitett magáért, és a srácok újból gyűjthetik a teszt kilométereket a világbajnokság következő futamára.

A Hyundai motorsport szóvivője elmondta, hogy kedd délelőtt Thierry Neuville és navigátora, Nicolas Gilsoul nagy lelkesedéssel szálltak be a kocsiba, azonban pár kilométer után a versenyző elvesztette uralmát az autó felett - lezuhantak az útról és megütötték az i20-as hátulját. "A tesztcsapat az eset után visszahozta az autót a szervizbe, kicsit alakítottak rajta, majd délután folytatódott Thierry menete."

A váratlan esemény természetesen nem lesz hatással a csapattársak felkészülésére - Dani Sordo és Hayden Paddon az előre tervezett menetrend szerint fogja próbára tenni az i20-ast e hét második felében.

Neuville egyébként jövőhét végén Portugáliában a 20-as rajtszámú i20-as WRC-vel fog rajthoz állni. A belga srác elmondása szerint kedvére szeretne autózni, és úgy érzi, hogy a nyomás hiánya csak előnyére válhat, és hasznos konstruktőri pontokat hozhat majd a csapatnak.

Lara