l1
l2


 

Kordékban maradt még tartalék

Május 6.
Bábolnán is a magyarok közti legjobb idővel kezdett Korda Erik és Csató Attila a tereprali OB és FIA CEZ Kupa közös versenyén. A Korda Racing párosa a nemzetközi értékelés negyedik helyéről várhatja a folytatást, míg a motorosoknál Linninger Patrik állt az élre.

Egy rövid, alig 5 km-es szakasz szerepelt a bábolnai Fehérkép Kupa pénteki versenynapjának programjában, azonban amilyen rövid volt a szakasz, annál nagyobb fejtörést okozott a roppant erős nemzetközi mezőnynek. Az elmúlt napok heves esőzései valamint a pénteki nap szikrázó napsütése kétarcú pályát varázsolt a versenyzők elé. Az árnyékos helyeken sár és víz a napsütötte helyeken pedig száraz felület váltotta egymást, ami nem könnyítette meg a gumiválasztást.

"Én a száraz pályákra való, all terrain abroncsra szavaztam, úgy láttam a mezőnyből egyedül, rajtunk kívül mindenki sárgumit tett fel." - mondta Korda Erik a pénteki nap végén. "De szerintem ennek nem volt jelentősége, pont ugyanannyit lehetett vele nyerni mint amennyit veszíteni, nem ezen múlt a mai sorrend. Az eredménnyel tulajdonképpen elégedett vagyok, hiszen a magyar mezőny is sokat erősödött Bugachoz képest, több korábbi bajnokkal és világszínvonalú versenyautókkal lettünk gazdagabbak, akik közt a mi időnk lett a legjobb. A két lengyel srác és Zapi észvesztően gyorsak, velük most is nehéz lesz tartani a lépést. Amit ma kaptunk tőlük, szerencsére nem sokat, azt a saját számlámra írom, a közel kéthónapos szünet után kicsit még bátortalan voltam, de holnapra összekapom magam és megpróbálok minél több borsot törni az orruk alá!”

A motorosoknál ezúttal is Korda Racing motorosai harcolnak a dobogós helyekért, az élen Linninger Patrik végzett, mögötte korábbi quadja nyergében Heiszer Károly következik, míg Tóth Attila a cseh Viktor Chytkával holtversenyben osztozik a dobogó harmadik fokán. "Én Erikkel ellentétben pont a sárgumira szavaztam." - emlékezett vissza Patrik. "Elég sok volt a sár és a víz a pályán, így nem mondanám, hogy rossz választás volt, de a száraz részeken kicsit csúszkáltam. Holnap kemény nap vár rám, nem lesz egyszerű feladat ilyen körülmények között versenyezni, de szombaton is igyekszem kihozni magamból a legtöbbet."

A Fehérép Kupa állása az 1. szakasz után / Autók:

  1. Lukaszewski/Duhanik, BMW  1.52
  2. Zapletal/Momot, H3 EVO VII +4 mp
  3. Bialkowski/Kolodziej, H3 EVo +4 mp
  4. Korda/Csató, HRX Ford +8 mp
  5. Fodor/Mesterházi, Ford Ranger +8 mp…

A Fehérép Kupa állása az 1. szakasz után / Motorok:

  1. Linninger / KTM  2.08
  2. Heiszer / EATV +18 mp
  3. Tóth / KTM +19 mp
  4. Chytka / Suzuki +19 mp
  5. Gyabronka / Gas Gas +35 mp

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, , StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Bialabok Alexandra

(x)