l1
l2


 

Otthon készülenk a VB menők

Május 4.
Igazán belehúztak a portugál felkészülésbe a fiatalok. A világbajnokság aktív résztvevői közül három pilóta is úgy döntött, hogy az elmúlt hétvégén a nemzeti rali élményét újból megtapasztalják. Mads Ostberg, Hayden Paddon és Elfyn Evans e kilométereket a felkészülés jegyében tették meg.

A három tehetség közül az elsőként említett Mads Ostberg járt a legjobban. Az M-Sport csapat versenyzője a norvég Rally Sørland-on állhatott fel a dobogó legfelső fokára a Fiesta R5-ösével. Ostberg mondhatni repülő starttal kezdte a futamot - az első négy szakaszt követően már egy perces előnnyel várhatta a folytatást. Az utolsó méterekig sikerült dominálnia Norvégiában, ahol végül több, mint 2 perccel előzte meg a második helyen célba érő Grøndal-t.

A Föld másik oldalán Hayden Paddon állt nagy reményekkel a rajtvonalhoz, miután élete első világbajnoki győzelmét megszerezte Argentínában. A kiwi srác az első körben határozottan dominált a Hyundai i20-assal, azonban kardántengely gondok miatt kénytelen volt feladni a küzdelmeket. Vasárnap azonban visszaállt, és a hét utolsó napjára kiírt szakaszokat a leggyorsabban zárta.

A harmadik versenyző, Elfyn Evans a  Pirelli Carlisle Rally-n próbálkozott a WRC2-es kategóriából kilépve. A walesi srác szintén győzelemre esélyes volt, azonban a harmadik szakaszon az ötödik helyre esett vissza, miután eltalált Fiesta R5-ösével egy sziklát.

Lara