l1
l2


 

Ifjabb Tóth János vezet a Miskolc Rallyn

Április 29.
A Peugeot 208 T16-tal versenyző ifjabb Tóth János/Szőke Tamás kettős állt az élre a 22. Hell Miskolc Rally első napjának négy gyorsaságiját követően, mögötte a hazai pálya előnyét élvező Kazár Miklós Ford Fiesta R5-öse következik, míg a harmadik helyről Vincze Ferenc Mitsubishije várja a szombati folytatást.

Szakítva a hagyományokkal prológ nélkül, négy gyorsasági szakasszal vette kezdetét a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Miskolc Rally, a magyar bajnokság mezőnye két tempós pályán, a Felsőnyárád/Sajókaza és a Lyukóbánya/Parasznya pályákon mérte össze erejét az első versenynapon

A délutáni kezdést követően ifjabb Tóth János kapta el legjobban a fonalat, a nyitó szakaszon aratott győzelmével élre állt a versenyben, amit a kör második pályán egy második idővel is megőrzött így az az első helyről várhatta a sötétbe nyúló folytatást. Kazár Miklós ugyan szakaszt nem tudott nyerni, de mindkét pályán szorosan tapadt Janika Peugeot-jára, aminek köszönhetően a pihenőre is megőrizte második helyét a Lyukóbányán abszolút időt autózó "szomszédja", a szintén miskolci és szintén R5-ös Forddal száguldó Hadik András előtt.

A nap második felére az addig kissé visszafogott formát mutató bajnoki címvédő, Herczig Norbert is begyújtotta a rakétáit, előbb Felsőnyárádon, majd a sötétbe burkolózott lyukóbányai pályán is övé volt a legjobb idő, úgy hogy a sötét ellenére több mint egy másodperccel ment jobbat mint Hadik világosban.

Herczig azonban szakaszgyőzelme ellenére sem tudott előre lépni a tabellán, egy korai rajtért járó 10 másodperces büntetés miatt a második helyett a hatodik helyről várhatja a szombati, javarészt bükki pályákat. Az élen így egyetlen változás történt a második körben, a versenytől szakaszgyőzelme után műszaki hiba miatt idő előtt búcsúzó Hadik helyét a dobogó harmadik fokán Vincze Ferenc foglalta el egy Mitsubishivel, elsőként ifjabb Tóth János fordulhat, akit valamivel több, mint 5 másodperc hátránnyal Kazár Miklós üldözi a második helyen.

A 22. Hell Miskolc Rally állása az 1. nap végén:
1. ifj.Tóth János/Szőke Tamás, Peugeot 208T16 R5 11:19.0
2. Kazár Miklós/Ferencz Ramón, Ford Fiesta R5 +5.6
3. Vincze Ferenc/Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +7.7
4. ifj.Kiss László/Varga Zsuzsanna, Ford Fiesta R5 ++10.3
5. Spitzmüller Csaba/Béres László, Mitsubishi Lancer EVO X +10.6
6. Herczig Norbert/Bacigal Igor, Skoda Fabia R5 +10.8
7. Rongits Attila/Hannus László, Mitsubishi Lancer Evo IX RS +11:29.9
8. Velenczei Ádám/Farnadi Ágnes, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +13.6
9. Ollé Sándor/Tóth Zsolt, Ford Fiesta S2000 +14.2
10. Balogh János/Holczer Dániel, Mitsubishi Lancer Evo IX +14.9...

Fri