l1
l2


 

Megújul a Korzika Rally

Április 28.
A Rali Világbajnokság tizenegyedik futamának bemutatására került sor az elmúlt napokban több befolyásos képviselő jóvoltából. A Tour de Corse ugyan csak szeptember 29-én veszi kezdetét, de Ajaccio-ban már most hivatalosan is közzétették az idei kiadás újításait.

Az eseményen jelent volt a korzikai tanács elnöke, Gilles Simeoni, aki mellől nem hiányozhatott a francia motorsport feje, Nicolas Deschaux sem. Korzikán, azaz a „Szépség szigetén” nagy izgalmak várnak majd a párosokra, hiszen az előző évi felvonáshoz képest 70%-ban megújulnak a szakaszok.

A Tour de Corse elnevezés valójában is fedi a valóságot - mivel idén Haute-Corse, azaz Felső-Korzika mellett Dél-Korzikára is ellátogat a mezőny. A szervezők nem bízzák a sikert a véletlenre – a szakaszok több, mint a fele megújul. Egészen pontosan 70%-ban lesznek új kanyarok a versenykiírásban, mely összesen 161 versenykilométert jelent a teljes táv 390-eből.

A francia VB futam a sorozat tizenegyedik állomásaként kerül megrendezésre, mely szeptember 29-én rajtol és október 2.-án dőlhet el, ki lesz a sziget győztese.

A 10.000 kanyar jelzővel ellátott verseny második alkalommal a GT-nek és supercar-oknak is lehetőséget ad a pontszerzéshez. Az idei esztendőben pedig a hölgyek is egyenlő eséllyel vehetnek részt a szeptemberi futamon.

"A helyi hatóságokkal szorosan együttműködve fogjuk lebonyolítani a sziget egyik legnagyobb sporteseményét. A tavalyi tapasztalatokat, visszajelzéseket figyelembe véve az idei esztendőben még nagyobb izgalmakat láthatunk majd az új részek bevonásával. Éppen emiatt ezúttal a sziget mindkét részét igénybe vesszük – északon és délen is lesznek kijelölve gyorsasági szakaszok. A profi versenyzők mellett, úgymond az amatőrök is bizonyíthatnak, illetve további újításunk lesz a hölgyek számára kijelölt kategória." - mondta Nicolas Deschaux, a francia motorsport szövetség elnöke.

Rallye Tour de Corse 2016 útvonallap (PDF)
Térkép 1. nap (PDF)
| Térkép 2. nap (PDF) | Térkép 3. nap (PDF) | Áttekintő térkép (PDF)

Lara