l1
l2


 

Elkezdődött a Yaris WRC tesztelése

Április 28.
A Toyota Yaris WRC sikeresen letudta első hetét az aktív tesztelési időszakból. A 2017-es szabálymódosítások alapján megépített autót a csapatfőnök, Tommi Makkinen vitte táncba, aki öt nap alatt közel 1000 kilométeren tesztelte a kis méregzsákot.

A négyszeres világbajnok után most Juho Hanninen-en a sor, hogy beüljön és tesztelje a Yaris WRC eddigi beállításait.

„Nagyon különleges érzés volt elsőként vezetni ezt az autót.” – mondta el Makinen. „Úgy gondolom, mindannyian meglepődtünk, mennyire jó tapasztalatokkal fejeztük be az első hetet."

A tesztet egyébként Finnország középső részén végzik a Gazoo Racing tagjai, mely közel található a bázishoz, ami Puuppola-ban található.

"Ez az első igazi tesztünk." - folytatta Makinen. "Természetesen vannak kijelölve bizonyos részek, amire összpontosítunk, de ennyi kilométer után már mindenre magyarázatot kaphatunk, mit hogyan módosítsunk a jövőben. Ez egy nagyon izgalmas időszak a számunkra, és külön öröm, hogy mindenki lelkesen dolgozik a Yaris WRC-n. A bázison egyébként már épül a második autó, és remélhetőleg nemsokára Dél-Európát  is birtokba vehetjük tesztelések miatt."

Lara