l1
l2


 

Bouffier R5-ös Mitsubishivel az USA-ban

Április 24.
Bryan Bouffier az utóbbi időben kicsit háttérbe szorult, a francia versenyző azonban nem tétlenkedett az utóbbi hónapokban, legújabb kalandja keretében az Egyesült Államokban versenyez egy R5-ös Mitsubishivel.

A tény, hogy Bouffier a Mitsubishi-vel egyezkedik, ugyan pletyka szinten már felmerült, de lényegében sokáig hivatalosan nem lehetett tudni semmit a dologról - pár nappal ezelőtt azonban bebizonyosodott, hogy a francia pilóta a privát fejlesztésű R5-ös Mitsubishivel tesztel, a verseny előtt három napja volt Bouffier-nek arra, hogy amennyire csak tudja, megismerkedjen legújabb szerzeményével.

Bouffier az első tapasztalatok alapján rosszat nem tudott mondani az autóról - a kezelése egész baráti és a teljesítményében sem csalódott. Természetesen ezek még csak az első lépések voltak, az első verseny után majd további tesztelések következnek a teljesítmény és megbízhatóság jegyében.

A kijelölt aszfalt és murva részeken Bouffier először navigátorával, Xavier Pansieri-vel tudta le a köröket, a nap végén azonban néhány tengerentúli sajtós munkatársnak is volt szerencséje a jobb 1-hez. Az élmény természetesen felejthetetlen volt - a szekvenciális váltó hatása, a rövid fékutak és a látványos kanyarvételek mind-mind szerepeltek Bouffier "forgatókönyvében", amikor a vendégeivel kocsikázott.

Az élmény tehát felejthetetlen volt, azonban, hogy versenykörülmények között miként tud bizonyítani a kis Mitsu RS, az majd az Oregon Trail Rally-n kiderül.

Lara