l1
l2


 

Camillin fokozódik a nyomás

Április 21.
Malcolm Wilson is megelégelte Eric Camilli idei vesszőfutását a Rally VB-n, a francia fiú első WRC autós szezonja az M-Sport csapatvezetőjében is hagy némi kívánni valót maga után. Camilli idén jóformán többet volt árokban, mint az úton, ez pedig Argentínában semmiképp sem mehet így tovább.

Camilli WRC-s pályafutásának kezdetét szinte rémálomnak is tekintheti, hiszen négy futamból három alkalommal nem sikerült célba érnie, Mexikóban pedig csupán a 16. helyre szóló időt volt képes összehozni.

A 28 éves versenyzőt a múlt héten rendelte magához Malcolm Wilson, hogy elbeszélgessen egy kicsit vele arról, hogyan alakult eddig ez az esztendő, és min kellene változtatni ahhoz, hogy továbbra se kételkedjen a csapat a támogatásban.

"Eric be fogja fejezni ezt a futamot!" - jelentette ki Wilson. "Tudja jól, mit kell tennie, mi lesz a feladata. Lelkileg is fel kell készülnie arra, hogy minden gond nélkül teljesíteni tudja a szakaszokat."

Camilli, aki ezelőtt Argentínában még sohasem állt rajthoz, így reagált a helyzetre: "Egy borzasztó kemény szezonkezdeten vagyok túl. Most itt lesz a lehetőség, hogy egy jó eredménnyel megköszönjem a csapat bizalmát. A célom az lesz, hogy egy megfelelő ritmust végig fenntartsak a szakaszokon, és komolyabb gondok nélkül célba érhessek."

A Toyota korábbi pártfogoltját egyébként Elfyn Evans helyére választották meg az idei szezonra. Most úgy tűnik, hogy Camilli-nek és csapattársának, Mads Ostberg-nek könnyebb dolga lesz a többi gyári versenyzővel szemben. "Az adatokat nézve, ahogy visszatérnek az autók Mexikóból, felfedeztünk egy problémát. Ez alapján készítettünk egy úgynevezett hibatérképet, mely úgy gondolom, csak előnyünkre válhat Argentínában."

Lara