l1
l2


 

Al Attiyah otthon is dominál a Toyotával

Április 19.
Nasser Al Attiyah áll az élen a tereprali világkupa harmadik, katari futamán. A Sealine Cross Country-n a hazai színeket képviselő Toyotás közel 8 perces előnnyel várhatja a szerdai folytatást a Minis Yazeed Al Rajhi előtt. Harmadikként Vlagyimir Vasziljev érkezik, aki tisztes távolban követi az előtte történő eseményeket.

A terepes srácoknak nem sok pihenés jutott, hiszen az Abu Dhabi Desert Challenge után csak éppen hogy fellélegezhettek, és már állhattak is rajthoz Katarban.

A futam hétfői és keddi versenynapján egy 226 és egy 350 kilométeres szelektív várt azokra a párosokra, akik bátorkodtak benevezni a katari megmérettetésre. Valójában eddig a papírforma érvényesül - mindkét napon egyaránt Nasser Al Attiyah volt a leggyorsabb, aki így összetettben is egy egész elfogadható előnyre tett szert. Hétfőn ugyan még csak 44 másodperccel volt gyorsabb Al Rajhi-tól, kedden azonban már tudta növelni előnyét Minis versenytársával szemben.

Vlagyimir Vasziljev számára sem alakulnak kifejezetten rosszul a katari kilométerek. Az orosz srác a futam első részén egy ötödik helyet autózott, kedden azonban már két helyet javítva a dobogó legalsó fokára esélyes. Hátránya azért hagy némi kívánnivalót maga után - 25 perccel lassabb Al Rajhitól. A remény azonban még nem veszett el, hiszen tudjuk jól, hogy terepraliban még az órás lemaradások sem tántorítják el a srácokat a harctól.

A Sealine hétfői harmadik idejének tulajdonosa, Ricardo Porem kedden már kicsit visszavett a lendületből - a szintén Mini All4Racinggel rajthoz álló portugál egy hetedik időt gyűjtött be, mely összetettben eggyel hátrébb sorolta őt - szerdán negyedikként rajtolhat el.

Ötödik helyen a kazah Jurij Sazonov toporzékol, míg hatodikként egy hölgy érkezik. Jutta Kleinschmidt Philipp Beier-rel a jobbján és a Buggy-val mindössze 44 másodperccel vannak elmaradva az ötödik pozíciótól.

A Sealine Cross Country Rally állása a 2. nap végén
1. Nasser Al Attiyah / Mathieu Baumel - Toyota Hilux Overdrive 5:09:04.0
2. Yazeed Al Rajhi / Timo Gottschalk - Mini All 4 Racing +7:56.00
3. Vlagyimir Vaszilyev / Konstantin Zhiltsov - Mini All 4 Racing +33:55.00
4. Ricardo Porem / Tom Colsoul - Mini All 4 Racing +48:36.00
5. Jurij Sazonov / Dmytro Tsyro - H3 Evolution +51:05.00
6. Jutta Kleinschmidt / Philipp Beier - X-Raid Cbra +51:49.00
7. Marek Dabrowski / Jacek Czachor - Toyota Hilux Overdrive +53:52.00
8. Jerden Shagirov / Vitalij Jevtjekkhov - H3 Evolution +1:31:25.00
9. Hernan Garces / Juan Pablo Latrach - Ford Ranger +1:40:13.00
10. Mohammed Al-Mannai / Khoder Kamal - Chevrolet Buggy +1:41:05.00

Lara