l1
l2


 

Izgalmasabb keretbe foglalják a szervezők a Német VB-t

Április 16.
Ugyan még jó pár világbajnoki futam van hátra a német fordulóig, de a szervezők már most leleplezték az idei év érdekességeit. Az augusztusi ADAC Rallye Deutschland egy új, nézőbarát tesztet és egy ettől is izgalmasabb Powerstage-t ígér.

A rali világbajnokság kilencedik állomásának központja ezúttal is Trier lesz, a szakaszok pedig a már megszokottnak mondható Mosel környékbeli részeken kerültek kijelölésre. Az esemény augusztus 18-án rajtol és 21.-én derülhet fény a győztes kilétére.

A rali csütörtök este a hagyományos rajtceremóniával kezdődik a római kori Porta Nigránál, ahova vasárnap is visszatérnek a párosok a célceremóniára.

Az igazi akciók pénteken kezdődnek - a 22 kilométeres Mittelmosel után egy Moselland következik, mely a tavalyi évhez képest az ellenkező irányban kerül megrendezésre. A délutáni kör tartalmazni fog egy új részt, a Ollmuth-ot, mely egy körgyors lesz 8,21 kilométerrel Trier-től délre. Ez a nézők számára nagyon csábító lehet, hiszen egy domboldalról szinte az egész gyorsasági szakasz figyelemmel tekinthető.

Szombaton a nagyobb tempójáról ismert Saar-vidék kerül terítékre. A hétvége első napján látható lesz egy 14,7 kilométeres rész, a Freisen-Westrich, melyet utoljára 2010-ben teljesített a rali krémje. Birtokba veszik a párosok még a Bosenberg-et, mely nagyrészt ismert lesz, de egy pár kanyart még hozzácsatoltak a szervezők az újdonság fényében. A nap fénypontja a katonai bázis, a Baumholder lesz. Az ikonikus Panzerplatte öt szakaszból fog állni – egy 2,87 kilométeres távot háromszor teljesítenek, míg egy 40 kilométeres szakaszon kétszer fognak végigszáguldozni a srácok.

A szervezők a zárónapra a 14,79 km-es Dhrontal-t, és a luxemburgi határhoz közel fekvő 14,84 km-es Sauertal-t tervezték be, mely szakasz egyben a futam Powerstage részét is fogja jelenteni, mint záró felvonás. Tavaly egyébként a napindító Dhrontal jelentett osztottak többlet pontokat a párosoknak.

A versenyzők miután 18 gyorsasági szakaszt letudtak 306 versenykilométerrel, célba érkezésüket vasárnap délután ünnepelhetik a szépséges Porta Nigránál.

Lara