l1
l2


 

Győzelmekkel kezdtek a Korda Racing juniorok

Április 6.
A Korda Racing mindkét párosa győzelemmel kezdte a szezont a hétvégi Eger Rallyn, Balics Ákos és Borsfai Dávid a Historic mezőnyben, ifjabb Vizelli Károly és Vizelliné Jobbágy Éva pedig a Rally2-ben aratott kategória győzelmet sőt, a Ladás páros az abszolút értékelésben a szenzációs második helyen zárta a futamot.

Amíg Balics Ákos számára a navigátoron kívül gyakorlatilag szinte minden megváltozott a 2016-os szezonra, hiszen „új” autóval egy új bajnokságban próbált szerencsét, addig csapattársa, ifjabb Vizelli Károly éppen ellenkező előjellel készülhetett a szezonra, hiszen maradt a Lada és maradt a Rallye2, viszont az itinert az idei évtől felesége, Éva diktálja. Ezek a változások azonban mindkét páros esetében jól sültek el, hiszen Balics Ákos az első futamot kategóriája első helyén fejezte be, Vizelli Karcsi pedig rátett még egy lapáttal és abszolút értékelésben is dobogón végzett.

ifj. Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva: „Új év, új lendület.” Ez volt a mottónk a szezon első futama előtt. Örültünk, hogy végre ismét rajthoz állhattunk, és nagyon ki voltunk éhezve a sikerre. Az első szakasz az ébredezésről szólt, hogy picit visszarázódjunk a versenyek ritmusába. A második szakaszra aztán megjött a lendület, a kör végére pedig fordítani is tudtunk Szauer Gergővel szemben. A futam igazi meleg pillanatai az ötödik gyorsaságin jöttek el, mikor egy ötödikes kanyarban rámentünk egy teherautó gumira a belső íven. Nem éreztük nagynak a bajt, csak a célban láttuk, hogy a torony kiszakadt a helyéről és nem voltunk biztosak benne, hogy kibírja a végéig. Végül sikerült célba érnünk és megnyertük a kategóriánkat, abszolútban pedig második helyen végeztünk. Egész végig nagy adok-kapok volt köztünk Szauer Gergővel, akivel a célban megbeszéltük, reményeink szerint ez egész évben folytatódni fog. örülök, hogy a navigátorváltás után is sikeresen folytattuk a versenyzést. Külön köszönetet szeretnék mondani Havassy Péternek, aki végig kísért minket a verseny folyamán és felügyelte a motorunkat. A srácok a szervizben nagyon jó munkát végeztek, ami gondunk volt, mindent megoldottak. Ezért hatalmas köszönet nekik, valamint Korda Eriknek és támogatóinknak, akik hozzájárultak a sikereinkhez. Miskolcon támadunk!

Balics Ákos/Borsfai Dávid: Nagyon vártuk már a szezonnyitó Eger Rally-t, hogy végre újra a lovak közé csaphassunk. Különösen izgatottak voltunk, hiszen egy új autóval neveztünk egy számunkra teljesen új bajnokságba, ami nagy kihívás volt számunkra. A csapat rengeteget dolgozott az új autón, és ismét egy jól felkészített technikát hoztak el nekünk a versenyre. A célunk az volt, hogy a kezdeti összerázódás után fokozatosan gyorsuljunk magunkhoz képest. Úgy érzem ez jól sikerült, és szombaton stabilan hoztuk a Historic abszolút 4., valamint kategóriánk 1. helyét. Vasárnap az első körben ugyan ezeket a pozíciókat foglaltuk el, míg nem az egerszóláti szakaszon a technika ördöge megálljt parancsolt, így sajnos a kategóriánk éléről voltunk kénytelenek búcsúzni, amit már több mint fél perccel vezettünk a második gyorsasági után. A kudarc ellenére nagyon élveztük a versenyt és Miskolcra még nagyobb lendülettel érkezünk. Az autó marad, terveink szerint ezzel fogjuk teljesíteni az évet, és közben folyamatosan fejleszteni szeretnénk. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Korda Eriknek és a Korda Racing-nek, a srácoknak, akik lehetővé tették számunkra, hogy részt vehessünk a versenyen.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Bialabok Alexandra

(x)