l1
l2


 

Grönholm fia Loeb és Petter Solberg ellen száll harcba

Március 21.
Újabb ralis név csatlakozik a ralicross világbajnoki sorozatához. Sebastien Loeb és Petter Solberg mellett Marcus Grönholm fia lesz részese az idei évadnak. A 19 éves Niclas egy Ford Fiesta RX volánja mögött bizonyíthat.

A szemtelenül fiatal finn srác nagy tehetségnek számít már most, hiszen hazájában 2015-ben bajnokként zárt a cross-osok között. A VB-re egy Ford Fiesta RX Supercar-ral fog érkezni, mely autót az Olsbergs MSE Team készíti fel.

Az Olsbergs csapat nemcsak Niclas-t fogadja be, hanem apukáját, Marcus Grönholmot is. A kétszeres rali világbajnok a banda menedzsere lesz.

A banda 2016-ban két autót küld harcba az értékes pontokért – a kis Grönholm mellett a tulajdonos, Andreas Eriksson fia, Kevin is próbálkozhat. Korábban egyébként az idősebb Grönholm is rajthoz állt 2011-12 között az amerikai ralicross-ban az Olsbergs támogatásával, azonban egy balesetet követően végül befejezte e sorozatot.

"Az idei évben arra összpontosítunk majd, hogy minden lehetőséget megadjunk a versenyzőknek a tapasztalatgyűjtésre ahhoz, hogy a jövő bajnokai lehessenek. Niclas és Kevin a 12 világbajnoki esemény mellett a hazai futamokat sem fogják elhanyagolni, így a kilométerek hiányára most már nem foghatunk semmit sem. Mindkét fiatal versenyzett már különböző sorozatokban, de most a legjobbak között bizonyíthatnak." - mondta el Grönholm.

A fiatal Grönholm igazából megkapja azokat az ellenfeleket, akiket apukája igen jól ismer. Két korábbi ralis tehetség is e technikai sport mellett kötött ki - Solberg ugyebár a sorozat bajnokaként van számon tartva, Loeb pedig idén csatlakozik a ralicross-hoz a Peugeot Hansen team támogatásával. „Az én régi WRC-s versenytársaim ott lesznek a rajtvonalnál, és ilyenkor gyakran érzek kísértést, hogy mellettük nekem is ott lenne a helyem." - fejezte be mondandóját a finn világbajnok.

Lara