l1
l2


 

Mikkelsen nyerte a szezon első murvás bemelegítését

Március 4.
A Volkswagen ezúttal sem okozott csalódást rajongói számára - Andreas Mikkelsen futotta a leggyorsabb időt a Mexikó rali csütörtöki shakedownján. Mögötte Thierry Neuville közel két tizeddel elmaradva érkezett, a világbajnoki címvédő, Sebastien Ogier pedig ezúttal egy harmadik idővel melegített.

A norvég srác számára kifejezetten pozitívum ez az időeredmény, hiszen november óta próbálkozik egy újabb elsőséggel a Volkswagen támogatásával. A Leon melletti 5.55km-es Llano Grande szakaszon végül újból felcsillant a remény, hogy van esélye az élmezőnyben. "Úgy érzem, a mexikói rajongók nagyon pozitív hatással vannak rám. Drukkolnak, éljeneznek, borzasztó sok energiát adnak a versenyhez. Lényegében most elégedett vagyok az eredménnyel, de messze még a vége, sok minden változhat." - mondta Mikkelsen, aki tavaly egy harmadik hellyel elégedhetett meg.

Thierry Neuville egészen pontosan 1,6 másodperccel érkezett Mikkelsen után, akinek volt ám félnivalója a címvédőtől, ugyanis Ogier mindössze 1 tizeddel volt csak elmaradva mögötte. Negyediknek egy holtverseny született Jari-Matti Latvala és Dani Sordo jóvoltából – a két vetélytárs 3 perc 48,1 másodperces idővel furakodott dobogóközelbe. A spanyol srác második nekifutása nem a tervek szerint sikerült, hiszen a Hyundai i20 WRC kormányrúdja eltört, és több mint 30 percet töltött a páros szervizeléssel.

 

Az M-Sportos Eric Camilli éppen hogy beverekedte magát a top10-be. Ő az a versenyző, aki még örülhet is ennek a pozíciónak, hiszen elektromos probléma árnyékolta be első versenynapját.

 

A Mexikó rali shakedown-jának végeredménye:


1

Mikkelsen

VW

3:43.9s

2

Neuville

Hyundai

3:45.5s

3

Ogier

VW

3:45.6s

=4

Latvala

VW

3:48.1s

=4

Sordo

Hyundai

3:48.1s

6

Paddon

Hyundai

3:49.2s

7

Ostberg

Ford

3:51.4s

8

Guerra

Ford

3:52.0s

9

Tanak

Ford

3:52.8s

10

Camilli

Ford

3:54.6s

Lara