l1
l2


 

Egyre nagyobb hangsúlyt kap az R5-ös autó a Hyundai-nál

Február 25.
Második fázisához érkezett a Hyundai legújabb üdvöskéje, a i20 R5 tesztelése. A Dél-Franciaországban lezajlott három napos kiruccanás keretében Kevin Abbring a megbízhatóság jegyében feszegette az autó határait.

Az i20 R5-ös homologizációját nyárra tervezi a Hyundai, mely után elérhetővé válhat az ügyfelek számára. A világbajnokságon várhatóan Kevin Abbring jóvoltából WRC 2-esek között olyan ellenfelekkel küzdhet majd meg, mint a DS3-as Citroen, Skoda Fabia vagy éppen Ford Fiesta.

A teszt után Andrea Adamo, a projekt menedzsere a következőket mondta el: "Egyre nagyobb elánnal készülünk az R5-ös homologizációjára. Nem véletlen, hogy több tesztet tervezünk be manapság, hiszen minél hamarabb szeretnénk versenytempóban látni az i20-ast. Talán a leghasznosabb teszten vagyunk most túl, és megbizonyosodtunk róla, hogy egy igen megbízható autóval lesz dolgunk a közeljövőben."

Adamo ezen pozitívumok mellett még azt is hozzátette, hogy a közeljövőben több tapasztalt szakemberrel is bővül majd a gárdájuk, akik kifejezetten az R5-ös projektre fognak koncentrálni.

Lara